Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Servei deBiblioteques

La UAB amb la ciència oberta

19 set. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB ha creat el web de ciència oberta on es descriuen els pilars de la ciència oberta difon l’Estratègia de la Ciència Oberta a la UAB i els compromisos aprovats per l’Equip de Govern aquest 2024.

imatge on es veu el planeta terra envoltat de connexions

El web de ciència oberta és un projecte liderat pel Gabinet de Projectes Institucionals de la UAB amb participació i col·laboració de totes les àrees i serveis responsables dels diferents eixos de la ciència oberta. El web descriu els aspectes més rellevants dels diferents pilars de la ciència oberta amb els contactes a la UAB, visualitza les iniciatives que la universitat porta a terme i difon l’Estratègia de la Ciència Oberta a la UAB i els compromisos aprovats per l’Equip de Govern aquest 2024.

El primer compromís adquirit per la Universitat és la creació d’un grup estratègic que haurà de decidir les accions a realitzar en el marc del Pla d’Actuacions de Ciència Oberta de la UAB. Aquest grup, presidit per la Vicerectora d’Innovació, Transferència i Emprenedoria, s’ha constituït amb el nom de Comissió Assessora de Ciència Oberta amb representació de personal docent, investigador i personal tècnic de gestió, administració i serveis. La seva creació va estar aprovada per la Comissió de Recerca, Transferència i Innovació del mes de maig en substitució de la Comissió d’Accés Obert assumint-ne les seves funcions.

A la primera reunió de la Comissió, que va tenir lloc el passat 4 de setembre, ja s’hi van presentar les primeres propostes d’accions que formaran part del Pla d’Actuacions de Ciència Oberta. Aquest pla permetrà donar compliment als compromisos i l’estratègia de la UAB en aquest àmbit.

Contacte: ciencia.oberta@uab.cat

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat
  • Aliança pels objectius
  • Pau, justícia i institucions sòlides

Dins de