Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Servei deBiblioteques

Rius Urbans Naturalitzats, nova exposició a la Sala de Revistes de la UAB

16 set. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Estrenem el mes de setembre a la Biblioteca d'Humanitats amb l'exposició Rius Urbans Naturalitzats, organitzada per la xarxa CYTED RUN, en modalitat virtual i presencial. Aquesta exposició itinerant aborda els reptes dels rius urbans, presentant casos, processos de regeneració i metodologies per millorar la situació dels ecosistemes fluvials. 

Cartell Exposició BH Rius Urbans Naturalitzats

La Biblioteca d’Humanitats hem inaugurat el mes de setembre amb una nova exposició a la Sala de Revistes titulada Rius Urbans Naturalitzats: Com seria viure davant d'un riu amb abundant vegetació, aigua neta i plena de vida?. Aquesta exposició, organitzada en el marc de la xarxa CYTED RUN, es presenta en dues modalitats: virtual i presencial. 

RUN, Rius Urbans Naturalitzats, és una xarxa temàtica finançada pel Programa Iberoamericà de Ciència i Tecnologia per al Desenvolupament (CYTED), que té com a objectiu establir una xarxa de col·laboració que integri el coneixement científic amb la ciència ciutadana, creant espais que millorin l'efectivitat ambiental i ofereixin zones verdes de lleure. A més, desenvolupa metodologies i eines per fer el seguiment dels avenços urbanístics, ambientals i tecnològics, optimitzant l'eficiència de la infraestructura verda. 

Aquesta exposició itinerant pretén mostrar la magnitud de la problemàtica dels rius afectats per la pressió de la urbanització i debatre les possibles solucions per a un dels ecosistemes més degradats del planeta. Per mitjà de diversos panells, s'exposen casos de rius urbans, processos de regeneració i les metodologies aplicades. 

A més del Departament de Geografia de la UAB, la xarxa compta amb la participació de la Fundació RIVUS, que desenvolupa un projecte de recerca interdisciplinari amb l'objectiu de seguir a llarg termini l'estat dels ecosistemes fluvials, analitzant la qualitat dels sistemes aquàtics segons la Directiva Marc de l'Aigua (DMA) i estudiant els canvis en la dinàmica dels rius per comunicar els resultats a la societat. 

Aquesta exposició ofereix una oportunitat única per reflexionar sobre la situació actual dels rius urbans i la importància de les iniciatives de regeneració i sostenibilitat. Convidem tothom a visitar l'exposició i a participar en el debat sobre com podem contribuir a la millora dels nostres ecosistemes fluvials i a la creació de ciutats més verdes i sostenibles

 

Data d'inici: 1 de setembre de 2024 

Data de fi: 30 de setembre de 2024 

Lloc: Sala de Revistes de la UAB 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Acció climàtica
  • Aigua neta i sanejament

Dins de