Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Servei deBiblioteques

Exposició fotogràfica APhotoreporter 2023 a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General

02 set. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Del 2 de setembre al 31 d’octubre, visiteu una selecció de fotografies presentades a la 6a Biennal internacional de fotoperiodisme organitzada per AFOCER.

Cartell de l'exposoció APhotoreporter

Com cada dos anys, la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General té el plaer d’exposar una mostra dels reportatges fotogràfics que han estat premiats a la Biennal internacional APhotoreporter, organitzada per AFOCER, Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet. En aquesta ocasió, es tracta de l’edició 2023 del certamen.

Del text de presentació:

La nostra Biennal, des dels seus inicis al 2011, té com a objectiu conèixer la producció de fotografia documental, especialment els reportatges amb continguts informatius i/o de rellevància humana.

Per aquest motiu, i com a cada edició de la Biennal, a part d’un apartat d’obra individual i un apartat de col·leccions de temàtica de fotoreportatge “lliure”, a l'edició de 2023 vam incloure una secció de fotografia social, amb l’objectiu de poder rebre obres d’arreu relacionades amb la vida humana, que facin referència als problemes que s’han generat a la població, derivats de conflictes bèl·lics, socials, econòmics. Crisis de qualsevol tipus que afecten a la convivència social i al benestar de l’ésser humà.

I, com podreu comprovar a l’exposició, donem aquest objectiu com assolit. Podreu veure un seguit de fotografies que ens mostren aquestes realitats, tot sovint molt dures, però que considerem que s’han de donar a conèixer perquè no quedin en l’oblit.

Visiteu l’exposició a la planta baixa de la Biblioteca entre el 2 de setembre i el 31 d’octubre de 2024.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat
  • Pau, justícia i institucions sòlides
  • Fam zero

Dins de