Col·lecció de 41 microfilms de documents de l'arxiu de la Royal Society de Londres. El fons conté documents corresponents a la fundació i primeres dècades de funcionament de la Societat, una de les primeres i més importants acadèmies científiques, activa en l'actualitat.
El fons inclou correspondència amb alguns dels científics més destacats del moment, inclòs un dels primers presidents de la Societat, Isaac Newton, així com documents de naturalesa diversa: articles, memòries, informes... molts dels quals no arribaren a ser publicats a la revista de la Societat, la Philosophical Transactions. La col·lecció és molt rellevant no només per a la història de la ciència durant la Revolució Científica, sinó també per a la història social i cultural de l'Anglaterra de la Restauració.
La relativitat i la teoria quàntica van obrir-se camí durant el període 1898-1913 i van rebre un impuls determinant en les dues dècades posteriors, 1913-1933.
Aquest arxiu, format per 293 microfilms, va ser iniciat el 1961 per l'American Philosophical Society (APS) i reuneix documentació inèdita sobre la història de la física quàntica i la física teòrica. Inclou cartes, manuscrits, quaderns de notes i entrevistes de físics destacats com Planck, Rutherford, Einstein, Bohr, De Broglie, Heisenberg, entre d'altres.
La iniciativa de l'APS va permetre salvar de l'oblit i la destrucció una documentació excepcional. Per facilitar-ne la consulta, el 1967 es va publicar el catàleg Sources for the History of Quantum Physics. Aquestes fonts originals es troben disponibles només en algunes biblioteques del món, entre elles la Biblioteca de Ciència i Tecnologia. Consulteu el cercador per a més informació.
La iniciativa de l'APS va permetre de salvar de l'oblit i la destrucció una documentació excepcional. Per facilitar-ne la consulta, el 1967 es va publicar el catàleg, anomenat Sources for the History of Quantum Physics. Aquestes fonts originals es troben disponibles només en unes quantes biblioteques del món, entre elles la Biblioteca de Ciència i Tecnologia. Consulteu el Cercador de la UAB per a més informació:
Landmarks of Science I i II és una col·lecció de facsímils de les primeres edicions d'obres científiques, impreses entre els segles XVII i XX. A títol d'exemple, hi trobareu facsímils de Òptica, de Newton, en una edició anglesa de 1704; Història de la creació, de Lamarck, en una edició de 1875; L'origen de les espècies, de Darwin, en una edició de 1859; i revistes com Philosophical Transactions i Journal des Sçavans, considerades les primeres revistes científiques, ambdues de 1665. En total, el fons compta amb 4.362 monografies i 53 revistes.
Col·lecció de 44 revistes de Química industrial, rebudes per donatiu, que inclou fons del període 1857-1953 de notable interès històric. Està dipositat a la Reserva de la UAB.
Per consultar-les cal demanar-ho a través del formulari que hi ha integrat a cada registre bibliogràfic del catàleg i consultar-les a la Biblioteca de Comunicació que és on està ubicada la Reserva.
Col·lecció de 44 revistes de Química Industrial, rebudes per donatiu, que inclou fons del període 1857-1953 de notable interès històric. Aquesta col·lecció es conserva a la Reserva de la UAB.
Per consultar-les, cal sol·licitar-ho a través del formulari integrat en cada registre bibliogràfic del catàleg i consultar-les a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, on es troba ubicada la Reserva.
Recull de premsa científica nacional i internacional del període 1986-2005, elaborat per Xavier Duran i editat per la Fundació Centre de Documentació Política. Disponible per a la consulta a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.