Cursos virtuals d'autoformació
Les Biblioteques UAB ofereixen cursos d’autoaprenentatge mitjançant el Campus Virtual UAB:
Coneix la teva Biblioteca: Voleu saber què ofereixen les Biblioteques?
Inscriviu-vos a l’Escape Room: Salvem la Biblioteca. Teniu 9 missions amb proves i endevinalles, que faran que d'una manera divertida conegueu tots els serveis i recursos que teniu al vostre abast. Curs adreçat a alumnes de primer.
- Durada estimada: 1 hora.
- Llengua del curs: català.
- Inscripcions: Coneix la teva Biblioteca
Eines i recursos que t'ofereixen les biblioteques per realitzar el teu treball acadèmic: TFG o TFM.
L'objectiu d'aquest curs és que disposeu de coneixements i eines suficients que us permetin seleccionar, avaluar i utilitzar la informació per al vostre treball acadèmic. Trobareu recomanacions per a la cerca d'informació, les fonts d'informació principals, eines per organitzar i citar les referències bibliogràfiques i altres recursos d'utilitat.
- Durada estimada: 7 hores.
- Llengua del curs: català.
- Inscripció: Eines i recursos
- Per realitzar-lo en castellà o anglès, sol·liciteu-lo a través del Pregunt@
PubMed: la plataforma d'accés públic i gratuït a les bases de dades de l'NLM (National Library of Medicine, USA). És el recurs d'informació bibliogràfica més important per a l'àrea de biomedicina i ciències afins: totes les ciències de la salut, entre les quals hi ha la Psiquiatria i la Psicologia, així com ciències de la vida relacionades. Aquest curs mostra com fer servir la base de dades i treure-li el màxim partit per a la recerca i l'estudi.
- Durada estimada: 1.30 hores.
- Llengua del curs: català.
- Inscripció: PubMed
Web of Science i Scopus: aquest curs mostra com fer servir Web of Science i Scopus i treure'ls el màxim partit per a la recerca i l'estudi. Es tracta de dues bases de dades multidisciplinars que permeten fer cerques temàtiques i consultar indicadors bibliomètrics. Actualment són dos dels recursos d'informació bibliogràfica i bibliomètrica més importants.
- Durada estimada: 2 hores.
- Llengua del curs: català.
- Inscripció: Web of Science i Scopus
Zotero és un gestor bibliogràfic social de codi lliure, associat a un compte d'usuari a l’anomenat núvol que permet:
- Emmagatzemar i gestionar referències bibliogràfiques
- Crear una bibliografia
- Inserir cites en textos de manera automàtica
- Compartir col·leccions amb altres usuaris
Una eina molt útil per a la realització de treballs de final de grau, de màster, etc.
Com accedir
Cal que accediu a la pàgina web de Zotero per descarregar-vos el programari Zotero (PC, MacOS o Linux) i altres utilitats. Accediu també a ZoteroRegister per crear-vos un compte amb el que podreu treballar al núvol.
D’aquesta manera podreu treballar des de diferents dispositius en un mateix compte, des de casa, la biblioteca, el bar del campus , etc.