Biblioteca digital d'Economia
Accés als principals recursos electrònics (llibres electrònics, revistes digitals i bases de dades) d'Economia, Empresa, Estadístiques, Turisme i Direcció Hotelera
Bases de dades
ABI/INFORM Complete. Articles sobre economia, comptabilitat, recursos humans, empreses, finances, màrqueting, entre d'altres, a text complet. Inclou també tesis des de 1962, working papers, informes anuals de grans empreses i una gran quantitat d'informes diversos.
EconLit. Articles de revistes, working papers, obres col·lectives i tesis en economia.
Factiva. Actualitat i informació empresarial (cotitzacions, estats financers d’empreses i notícies). Inclou moltes fonts d’informació a text complet (diaris, revistes comercials, informes) i fotografies.
Leisure and Tourism. Base de dades sobre turisme, oci i allotjaments, així com matèries afins com l'esport i la cultura. Cobreix un període que es remunta a 1970 i s'actualitza setmanalment.
OECD iLibrary. Portal de publicacions electròniques i bases de dades de l’OCDE, amb accés gratuït al contingut editat abans de finals de 2011. A més, la UAB té subscrita la base de dades World Energy Statistics and Balances, a la qual es pot accedir a totes les monografies i publicacions periòdiques editades a partir de 2015.
ProQuest Central. Base de dades multidisciplinar a text complet que inclou algunes bases de dades d’economia i empresa, com ara Hoover's Company Profiles, Accounting and Tax Database, Banking Information Source, European Business, entre altres.
SABI. Informació financera i comptable d’empreses espanyoles amb informes complets dels dipòsits de comptes. Potent programa d’anàlisi financera que permet elaborar informes, gràfics i comparatives entre empreses i grups d’empreses.
Thomson Reuters Datastream i Eikon. Dades estadístiques financeres històriques (Datastream) i indicadors financers i notícies econòmiques a temps real (Eikon). Requereixen un programa d’instal·lació i contrasenya.
Tourism Statistics. Indicadors turístics recollits per l'OMT (Organització Mundial del Turisme) des de 1995.
IFRS. Portal de la International Accounting Standards Board (IASB), l’organització responsable de l’elaboració de les International Financial Reporting Standards (Normes Internacionals d’Informació Financera).
Comissió Europea. Pàgina web sobre Normes Internacionals de Comptabilitat, disponible en alemany, anglès i francès.
ACCID. Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció.
Eurostat Statistics. Estadístiques oficials dels països de la UE per temes.
IMF eLibrary Data. Estadístiques del Fons Monetari Internacional (FMI). Destaquen les International Financial Statistics (IFS), Balance of Payments Statistics (BOP), Government Finance Statistics (GFS) i Direction of Trade Statistics (DOTS).
Instituto Nacional de Estadística. stadístiques oficials d’Espanya sobre tots els àmbits temàtics.
Institut d’Estadística de Catalunya. Estadístiques oficials de Catalunya sobre tots els àmbits temàtics.
Instituto de Estudios Turísticos. Indicadors turístics obtinguts a partir de totes les enquestes elaborades per l’Instituto de Estudios Turísticos, organisme oficial espanyol que depèn del Ministeri corresponent.
Observatori del Treball i Model Productiu: Turisme. Informació estadística relacionada amb el turisme.
Statista. Portal internacional d’estadístiques que abasta més de 80.000 temes de més de 22.000 fonts. Inclou dossiers estadístics, informes sectorials, estudis de mercat, previsions, informes per països, rànquings d’empreses i enquestes de consum.
UNdata. Indicadors de caràcter mundial i àmbit temàtic divers, recopilats per les Nacions Unides.
World dataBank. Indicadors temàtics i geogràfics de tots els països del món des de 1960, recopilats o produïts pel Banc Mundial.
Podeu consultar una selecció de diccionaris d’economia, disponibles tant en format paper com digital, a través del Cercador de la UAB.
Scopus
És una eina essencial tant pel contingut com pels serveis afegits que ofereix, com la bibliometria, la identificació d’autors i d’afiliacions. És la base de dades de resums i cites revisades per homòlegs més gran del món. S’actualitza diàriament i inclou informació en 40 idiomes, amb una àmplia cobertura no anglosaxona (6.900 revistes europees, i més del 50% dels títols són d’Europa, Sud-amèrica i la regió Àsia-Pacífic).
Web of Science (WoS)
Portal de l’empresa Clarivate Analytics, principalment d’àmbit anglosaxó, que permet accedir a un conjunt de bases de dades bibliogràfiques i bibliomètriques de caràcter multidisciplinari. Facilita la cerca temàtica i per obra i/o autor citats, així com la consulta d’indicadors bibliomètrics (nombre de citacions, índex H, factor d’impacte de les revistes, etc.).
Àmbit regional
ÍnDICEs CSIC
Portal de les bases de dades del CSIC. Es tracta d’un recurs bibliogràfic multidisciplinari que recopila i difon principalment articles d’investigació publicats en revistes científiques espanyoles. Substitueix les antigues bases de dades del CSIC: ICYT, IME i ISOC.