Impacte del mitjà
Narreu amb dades l'impacte de la revista on està publicat el vostre article.
Consulteu les fonts a la taula 1 d'ANECA i AQU.
Al Journal Citation Reports (JCR) consulteu el Factor d’impacte (JIF) de la revista a l’any de l’article i el quartil; també podeu afegir altres informacions com el rang o el percentil. Si no hi ha el JIF o aquest és poc favorable apunteu el Journal Citation Indicator (JCI) i el quartil. Si no teniu dades de l'any de publicació de l'article valoreu de posar dades d'un any proper. Si la revista no consta a JCR o les dades no són positives consulteu-les a Scimago Journal Rank (SJR), Scopus o Dialnet métricas.
- A banda de donar les dades de l'any de publicació de l'article destaqueu si la revista evoluciona favorablement en el temps.
- No cal ser reiteratius amb les dades. Si al JCR trobeu un JIF i un quartil molt favorable us recomanem no donar dades de la resta de fonts. Sovint SJR i Dialnet métricas donen dades més favorables que el JCR però aquestes fonts no solen ser tan valorades pels avaluadors.
- No es fàcil escollir entre els indicadors que deixen en bona posició a la revista en la que heu publicat el vostre article i els indicadors més valorats. El indicador més valorat és el factor d’impacte (JIF) que es troba al JCR. Si una revista està al quartil 1 (Q1) segons el JIF no necessitareu gaire més. Si està al Q2 segons el JIF i al Q1 segons el JCI (també al JCR) us recomanem donar les dues. Si està al Q2 segons el JIF i al Q1 segons SJR o Dialnet métricas podeu donar-les totes dues.
- Heu vist que al JCR a banda del JIF teniu el JCI. Al JCI la mitjana és 1. Una revista que està per sota d’1 està per sota de la mitjana. Si la vostra revista està per sota d’1 (sobretot si està molt per sota) us recomanem no donar aquesta dada.
- A la pàgina web de la FECYT trobareu cursos de WoS, Scopus o JCR on us podreu apuntar. També material formatiu (presentacions i vídeos) tant de WoS i Scopus com de JCR de diversos nivells de dificultat. Consulteu sempre els més recents ja que les bases de dades van canviant.
La Revista Latina de Comunicación Social va néixer el 1998 ja en format electrònic. La vam escollir per publicar el nostre article pel seu abast, la seva qualitat i la seva aposta per l'accés obert.
És una revista amb un considerable impacte científic. Al JCR la revista se situa al Q2 segons el Journal Citation Indicator (JCI); hem escollit el JCI perquè aquesta és una revista indexada a l'Emerging Sources Citation Index (ESCI) i aquestes revistes no tenen factor d'impacte fins l’any 2022. L'any 2022, només 2 anys després de la publicació de l'article, la revista té un JIF de 3 i es situa al Q1 (percentil de 85.2 i posició 34 entre 227 revistes de comunicació). Per la seva banda Dialnet métricas (IDR) la situa ininterrompudament al Q1 des de l'any 2013 i a l’any 2020 està a la posició 4 entre 68 revistes de comunicació.
A Scopus, el CiteScore (que mesura la mitjana de les citacions rebudes per document publicat a la revista) era de 2.3 el 2020 situant-se a la posició 105 entre 426 revistes de comunicació i al percentil 75, el que indica que la revista se situa entre el 25 % de les revistes més citades. El CiteScore ha anat creixent situant-se al 6.7 (posició 47 de 511 i percentil 90) en l'edicció de 2023, el que indica la qualitat creixent dels articles publicats a la revista.
[Fonts: JCR, Dialnet métricas, Scopus. Data de consulta: 28/06/2024]
- La revista on he publicat el meu article està al JCR però no té Factor d'impacte fins el 2022. Què puc fer si el meu article és anterior?
Les revistes indexades a l'Arts & Humanities Citation Index (AHCI) o a l'Emerging Sources Citation Index (ESCI) de WoS no tenen Factor d'impacte (JFI) fins el 2022. Si el vostre article és anterior us recomanem agafar el JCI de l'any de publicació de l'article o el JIF del 2022 si és proper a l'any de publicació sempre que la convocatòria no digui el contrari.