Resultats del 93 al 96 de 131
Autor: Richard Dawkins és un dels biòlegs evolutius més famosos del món. És el cap de la càtedra Charles Simonyi de Difusió a la Universidad d'Oxford. Entre els seus llibres destaca El gen egoista (1976), amb el qual va popularitzar una visió de l'evolució centrada en els gens.
Resum: Aquesta obra ens ofereix un emocionant viatge marxa enrere al llarg de l'evolució, des dels humans actuals fins als començaments microbians de la vida fa quatre mil milions d'anys. El biòleg conta una sèrie d'històries entretingudes i perspicaces que llancen llum sobre temes com la diversificació en espècies, la selecció sexual i l'extinció.
Editorial: Antoni Bosch Editor Any d'edició: 2008
Autor: Claude Allègre és professor de l'Institut Universitaire de França, la Universitat de París VII i l'Institut de Physique du Globe. Va ser ministre d'Educació Nacional, Investigació i Tecnologia del 1997 al 2000. Ha publicat també els llibres "Una mica de ciència per a tothom" i "La societat vulnerable". Es col·laborador habitual de "L'Express".
Resum: Amb una narrativa planera, l'autor repassa els avenços científics més significatius al llarg de la història i la seva contribució a l'evolució humana, sense oblidar-se dels grans científics, des de Aristòtil fins a Claude Shannon.
Editorial: Paidós Any d'edició: 2008
Autor:
Pedro Ruiz-Castell és becari postdoctoral del Departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de València i amb estudis de postgrau en història de les ciències a aquesta universitat i a la Universitat d’Òxford (Regne Unit), es va doctorar per aquesta última amb una tesi que ha estat ara transformada en aquest llibre. També ha treballat com a Coordinador del Departament de Documentació i Investigació del Museu Nacional de Ciència i Tecnologia de Madrid.
Resum:
El llibre explora el progrés de l'astronomia i l'astrofísica a l'Espanya de la segona meitat del segle XIX i principis del segle XX, cobrint un període en el que l'astronomia va passar d'una posició de feblesa fins a una de sòlida consolidació. Aquesta evolució s'ha d'entendre en el context més ampli dels ideals modernitzadors que s'establiren al país durant la segona meitat del segle XIX. Però sobre tot va ser la coincidència fortuïta dels eclipsis totals de Sol de 1900 i 1905 el que obrí un nou període per al desenvolupament de l'astronomia i l’astrofísica a Espanya.
Editorial: Cambridge Scholars Publishing Any d'edició: 2008
Autor: Miquel Porta, catedràtic de Medicina Preventiva i de Salut Pública de la UAB i investigador de l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica - Hospital del Mar, és l'editor de la cinquena edició d'aquest diccionari, en què han col·laborat uns 220 epidemiòlegs de tot el món. Pel que fa a l'assessorament lexiocogràfic, hi han participat també dos professors del Departament de Filologia Catalana de la UAB: Lluís Quintana Trias i Albert Rico.
Resum: Cinquena edició completament revisada i actualitzada d'aquesta obra ja clàssica en l'àmbit epidemiològic, que compta amb el suport de la International Epidemiological Association. Inclou explicacions i comentaris de termes epidemiològics i d'altres termes científics relevants per a tots els professionals de la medicina clínica i de la salut pública, així com per als professionals de les ciències socials i de la vida.
Editorial: Oxford University Press Any d'edició: 2008
Resultats del 93 al 96 de 131
2025 Universitat Autònoma de Barcelona
B.11870-2012 ISSN: 2014-6388