Resultats del 109 al 112 de 131
Autor: Montserrat Ponsà Fontanals, biòloga i farmacèutica, és catedràtica de Biologia Cel·lular de la UAB. Ha treballat en les línies de recerca de reproducció i especialment en evolució cromosòmica. La seva tesi, sobre evolució cromosòmica del grup de primats, va ser dirigida per Josep Egozcue, amb qui va col·laborar des dels anys 70 en docència, recerca i altres activitats universitàries.
Resum: Aquest llibre, editat dins la Col·lecció de Biografies de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, repassa la trajectòria acadèmica i professional de Josep Egozcue Cuixart (Puigcerdà, 1940-2006), el primer catedràtic de Biologia Cel·lular a Espanya i un dels introductors de la citogenètica al nostre país que va destacar no més per la seva gran capacitat intel·lectual, sinó també per les seves qualitats humanes.
Editorial: Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Any d'edició: 2007
Autor: Herbert A. Simon és un dels científics més prolífics i originals del segle XX. Economista, politòleg i teòric de les ciències socials als EUA. Va ser professor d'economia, d'aministració i psicologia i de ciències de la computació i va fer contribucions bàsiques a l'àmbit de la ciència artificial. L'any 1978 va rebre el Premi Nobel d'Economia per ser "un dels investigadors interdisciplinars més importants del seu temps".
Pablo Noriega, investigador en l'àmbit de la Intel·ligència Artificial al CSIC, amb la col·laboració de Joan-Josep Vallbé, ha traduït i revisat aquesta obra.
Resum: Primer llibre de la col·lecció La Razón Áurea, fruit de la cooperació entre els investigadors de l'Institut de Dret i Tecnologia de la UAB i els enginyers de l'spin-off iSOCO, del CSIC (IIIA). La publicació és una traducció i revisió de l'obra d'Herbert A. Simon i s'emmarca dins la sèrie Obras Clave de la col·lecció, que comprèn monografies fonamentals en l'àmbit de la intel·ligència artificial, la computació i les ciències cognitives i socials. En el llibre, l'autor recorre tots els camps en què aplicava les seves idees, des de la ciència política a la computació, passant per l'economia i la ciència cognitiva.
Editorial: Comares Any d'edició: 2006
Autor: Jaume Soriano és Doctor en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, on és professor de Mètodes d'investigació en comunicació.
Resum: En aquest llibre s'exposen de manera pràctica els mètodes d'investigació més apropiats i productius en ciències socials i, específicament, en la recerca en comunicació. El cos central desplega les eines metodològiques més freqüents en la recerca sobre els públics, els textos i els emissors.
Editorial: Eumo Any d'edició: 2007
Autor: Ramón Bayés va ser catedràtic de Psicologia Bàsica de la Universitat Autònoma de Barcelona i des de l'any 2002 n'és professor emèrit. Especialitzat en l'àmbit de la Psicologia de la Salut, concretament ens els temes de psiconeuroimmunologia, càncer, SIDA i cures pal·liatives.
Resum: La mètrica del temps objectiu no és interpretada de la mateixa manera per totes les persones i en tots els moments. Aquest llibre és una invitació a la reflexió sobre les percepcions subjectives del temps i les distorsions cognitives que aquestes produeixen en les persones i en les organitzacions.
Editorial: Alienta Any d'edició: 2007
Resultats del 109 al 112 de 131
2025 Universitat Autònoma de Barcelona
B.11870-2012 ISSN: 2014-6388