Lliurament del X Premi CIEU-FEiE 2022 a la persona més emprenedora
La desena edició del Premi CIEU-FEiE a la persona més emprenedora de 2022 es va lliurar ahir, en un acte acadèmic on es va reconèixer la trajectòria innovadora d'estudiants, i titulats i titulades de la UAB, en set categories: "Turisme", "Direcció Hotelera", "EPSI", "ESAGED", "Facultat d'Economia i Empresa", "General UAB" i "Alumni UAB".
10/05/2022
El Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries de la UAB va atorgar, juntament amb la Facultat d'Economia i Empresa i Alumni UAB, el Xè Premi CIEU-FEiE a la persona més emprenedora de 2022, per reconèixer la trajectòria en l'àmbit de la emprenedoria d'estudiants i graduats de la comunitat de l'Autònoma, en set categories: "Turisme", "Direcció Hotelera", "EPSI", "ESAGED", "Facultat d'Economia i Empresa", "General UAB" i "Alumni UAB".
L'acte acadèmic es va celebrar ahir a la sala d'actes de la Facultat d'Economia i Empresa amb un centenar d'assistents. La taula de ponents estava formada per Judit Panadés, Degana d'aquesta facultat; Anabel Galán, Vicerectora d'Alumnat i d'Ocupabilitat de la UAB; Josep Maria Margarit, investigador de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM CSIC); I Andreu Turró, Director del CIEU, que va exercir de conductor de l'esdeveniment.
El responsable del Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries va donar la benvinguda i agrair la presència del públic assistent, del professorat implicat en aquesta entitat, i dels conferenciants. Durant la seva intervenció, Turró va destacar que l'objectiu d'aquest acte era fomentar i sensibilitzar en les capacitats i valors vinculats amb l'emprenedoria i la innovació, perquè eren "bons, a nivell personal i professional, per a tothom. Característiques com la capacitat de ser creatius, d'innovar, de resoldre problemes complexos, d'afrontar-se en situacions d'incertesa i ser capaços de prendre decisions, de liderar, de ser proactius, tenir iniciativa..Són importants per crear empreses, però també per diverses àrees de la vida".
La Degana de la Facultat d'Economia i Empresa, Judit Panadés, va subratllar la importància d'iniciatives com els Premis CIEU, per "recolzar i potenciar tot el talent de molts estudiants, ja que a vegades queda ocult, perquè no hi ha oportunitats com aquesta". Va afegir que des d'aquesta facultat es potenciava l'emprenedoria a través d'un màster en innovació social i un mínor en aquest àmbit, i amb el Centre d'Estudis i Recerca en Emprenedoria i Innovació Social, i diversos projectes.
En aquest mateix sentit, Anabel Galán, Vicerectora d'Alumnat i d'Ocupabilitat, va comentar que l'equip de govern de la Universitat Autònoma de Barcelona estava dissenyant un pla estratègic d'impuls a l'emprenedoria amb transversalitat de tots els estudis de la UAB. Galán va defensar que es podia canviar la cultura emprenedora, de vegades "portada de casa" o per necessitat, incentivant-la i motivant-la des de l'aula i amb els recursos i serveis de la Universitat.
Un moment de la ponència de Josep Maria Margarit.
Posteriorment va ser el torn de Josep Maria Margarit, doctor en Enginyeria Electrònica per la UPC, i exprofessor associat del Departament de Microelectrònica de la UAB, i antic investigador de l'Insitute of Neuroinformatics de la Universitat de Zurich.
Margarit va explicar com es va iniciar en el món de l'emprenedoria fins arribar a l'actualitat, com a investigador de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM CSIC), on concebia, cercava i desenvolupava microsistemes sensors intel·ligents d'ús industrial, sanitari i/o mediambiental.
Va explicar que el seu àmbit de coneixement radicava en la intersecció de la neurociència, la intel·ligència artificial, la microelectrònica, i la (bio)química analítica des d'una perspectiva emprenedora. Estava liderant la creació d'una spin-off acadèmica per explotar la tecnologia resultant, i posar-la al servei de la societat. Va concloure dient que "ser emprenedor no és crear una empresa i fer diners. La ciència i l'emprenedoria són per tothom i ens empodera perquè entre tots puguem fer del món un lloc millor per viure".
Guanyadors i guanyadores del X Premi a la persona més emprenedora
Després dels parlaments dels ponents, es va continuar amb el lliurament de guardons a les persones emprenedores d'aquesta edició. Els guanyadors i guanyadores van ser:
- Categoria "Turisme": Sergi Rostoll (titulat de la Diplomatura de Turisme)
- Categoria "Direcció Hotelera": Marta Mas (titulada del Grau en Direcció Hotelera)
- Categoria "EPSI": Xavier Ruiz.(alumne del Grau en Prevenció i Seguretat Integral)
- Categoria "ESAGED": Sandra Orihuela (titulada del Màster Oficial en Arxivística y Gestió de Documents)
- Categoria "Facultat d'Economia i Empresa": Omar Moreno (Graduat en Economia)
- Categoria "General UAB": Carles Flaquer (titulat de la Llicenciatura en Biologia i del Doctorat en Biologia)
- Categoria " Alumni UAB": Marta Oreja (titulada del Grau en estudis anglesos i francesos -menció d'alemany)
L'acte acadèmic va concloure amb la tradicional foto de grup de totes les persones guardonades, amb els ponents i amb els membres del CIEU.