Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Tornen els Dissabtes de la Física i les Matemàtiques per a estudiants de batxillerat

28 gen. 2020
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Les Facultats de Ciències i Biociències acullen des de l’1 de febrer fins al 28 de març unes sessions divulgatives dedicades a estudiants de batxillerat interessats en aquestes dues matèries. Tenen lloc els dissabtes i coincideixen en una jornada, el 29 de febrer.
Facultat de Ciències
Tornen un any més els Dissabtes de la Física i els Dissabtes de les Matemàtiques a la UAB. Es tracta d’una activitat que consisteix a oferir una sèrie de trobades divulgatives adreçades a estudiants de batxillerat interessats pel món de la física i de les matemàtiques. Aquestes trobades tindran lloc els dissabtes des de l’1 de febrer fins al 28 de març. L’última xerrada de física i la primera de matemàtiques coincidiran en una sessió doble, el 29 de febrer.  

Els Dissabtes de la Física tindran lloc a la sala d’actes de les Facultats de Ciències i Biociències, s’iniciaran el dissabte 1 de febrer i acabaran el 29 del mateix mes. Es tracta de l’edició número vint d’aquesta iniciativa. La primera conferència es titula "Per què el canvi climàtic és una emergència" i l’impartirà Josep Enric Llebot, catedràtic del Departament de Física de la UAB. La sessió del 8 de febrer anirà de la mà de Jordi Garcia-Orellana, professor del Departament de Física de la Universitat, que explicarà la formació de sistemes planetaris. Més endavant, el 15 de febrer, la meteoròloga de RAC1 i RAC105, Mònica Usart, presentarà la xerrada “La previsió del temps als mitjans de comunicació”. Seguint en l’àmbit meteorològic, el 22 de febrer Maria Carme Llasat, professora del Departament de Física Aplicada de la UB, pronunciarà la seva lliçó “Riscos meteorològics, ens hem de preocupar o ocupar?".

El 29 de febrer s’ajuntaran els Dissabtes de la Física i els Dissabtes de les Matemàtiques amb una sessió conjunta de dues conferències. En primer lloc, Josep Lluís Solé, del Departament de Matemàtiques de la UAB, parlarà sobre “El metre: Revolució Francesa i Països Catalans. Un exemple de col·laboració entre la física i les matemàtiques". Finalment, Alvaro Corral, investigador del Centre de Recerca Matemàtica (CRM) explicarà l’” Estatística i física dels desastres naturals". Aquesta sessió mostra l’oportunitat també de fer el doble Grau en Física i Matemàtiques.  

Pel que fa als Dissabtes de les Matemàtiques, els estudiants comptaran amb tres sessions més que mostraran la presència d’aquesta ciència en el món actual i aniran de la mà de tres professors del Departament de Matemàtiques de la UAB: Xavier Mora amb “Mètodes de votació i elecció”, Roberto Rubio i “La quadratura del cercle i els polígons impossibles” i Marc Masdeu, que es preguntarà “Sabem resoldre equacions de tercer grau?”. 

Dins de