Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Professionals de la música i dels mitjans reflexionen sobre l'impacte d'internet

13 gen. 2015
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Internet i, sobretot, les xarxes socials han generat un escenari nou per als artistes i productors musicals, així com per als periodistes i el públic que segueixen l'actualitat. El 16 de gener, professionals de diferents àmbits debatran sobre el tema a Ciències de la Comunicació. Es podrà seguir en directe.
Comunicació, Música i Internet
Músics com Gerard Quintana o Adrià Salas i professionals de discogràfiques, revistes i mitjans electrònics participaran a la jornada "Comunicació, música i internet", que tindrà lloc el 16 de gener a l'aula magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. La trobada, que està organitzada pel Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació i pel Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB, donarà també protagonisme a estudiants que lideren projectes multimèdia centrats en l'àmbit musical.

La jornada vol posar a debat com internet i, especialment, les xarxes socials han transformat l'àmbit musical des de tots els punts de vista: artístics. comercials, hàbits de consum... Estarà amenitzada, a més, per les actuacions musicals del jove grup d'indie i rock alternatiu Delighters (que obrirà la sessió del matí a les 10 h i la tancarà a les 13,15 h) i de "Los peces de Cristina", el treball en solitari de la compositora i intèrpret Cristina Malakhai que tancarà la trobada a les 18 h.

La primera xerrada, titulada "Música i comunicació", tindrà lloc a les 10,15 h i comptarà amb les intervencions de Gerard Quintana, exintegrant de Sopa de Cabra i president de la junta constitutiva de l'Acadèmia Catalana de la Música, i Adrià Salas, veu del grup La Pegatina, que ha guanyat diversos premis Enderrock i ARC, entre altres guardons.

A les 11,45 h, la taula rodona "La música i la comunicació 2.0" comptarà amb la participació de Santiago Desongles, director comercial de la discogràfica Discmedi, que aposta per la distribució digital legal i regulada, i de Jordi Meya i Pau Navarra, de la revista Rockzone, especialitzada en rock alternatiu, punk, metal i hardcore. Tot seguit, a les 12,25 h, es parlarà de dos projectes periodístics musicals a la xarxa: Wakesound, revista creada per estudiants de periodisme de la UAB que es complementa amb el programa de ràdio "Wakesound Radio" de Ràdio Caldes; i MetalRiser, blog de l'estudiant de periodisme Ana López que conté crítiques, cròniques, reportatges i altres articles sobre rock metal.

Joves, música i internet

La sessió de la tarda començarà a les 15,10 h amb el col·loqui "Joves, música i internet" entre els cantautors Cristina Malakhai (premi al millor debut de la revista MundoPop per l'àlbum El tiempo que guardé), Benja Villegas (compositor del grup Anicet, creador del projecte "Generación Perdida") i Diego Domingo (autor dels discs Pase lo que pase i Colores), a més del saxofonista Hans Betancourt (format al programa "Bandas de Caldas" a Colòmbia i integrat a diverses companyies musicals a Barcelona). A les 16,50 h, es tornarà a presentar el projecte Wakesound juntament amb Bloc'n Roll, portal sobre música realitzada a Catalunya i activitats musicals a Barcelona.

Dins de