Iker Mons, alumne de Periodisme de la UAB, és el guanyador del 46è Premi El Ciervo-Enrique Ferrán d'articles periodístics que organitza la revista literària El Ciervo, en col·laboració del Consorci de la Zona Franca de Barcelona.
La participació de l'alumne de Periodisme, Iker Mons, al concurs de la revista El Ciervo, com ell explica, va sorgir arran d'una iniciativa de la professora de la UAB Carme Ferré, docent del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB i de l'assignatura de Periodisme d'Opinió.
L'article guanyador es titula Educando al precariado i tracta sobre la precarització laboral creixent arran de l'auge de la tecnologia i la mecanització en l'àmbit laboral i de producció. Mons proposa una reflexió que apunta a la necessitat de canviar el model educatiu actual i reclama una transició de l'educació cap a les necessitats laborals del futur, no a les del present. Aquest article segueix els requisits que va dictar la revista El Ciervo a la convocatòria del concurs: textos amb una extensió màxima de 1.000 paraules, inèdits i amb la temàtica Cap una nova economia. Per què? Per a qui? El premi està recompensat amb un total de 1.000 euros i la publicació de l'article a la revista.
L'acte d'entrega del premi es va celebrar el passat 21 de febrer a les 18h a la biblioteca de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de Barcelona (carrer de Valldonzella, 12). L'acte va tenir un format de taula rodona i va comptar amb les intervencions de Jaume Boix, director de El Ciervo, Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Francesc Solé Parellada, catedràtic emèrit de la UPC, Andreu Missé, director de Alternativas Económicas, i Iker Mons, guanyador del premi i protagonista de la celebració.
El Ciervo és una revista independent de pensament i de cultura que es publica des de 1951, s'edita a Barcelona amb sis publicacions anuals i té subscriptors en totes les províncies d'Espanya i en altres 23 països. Tracta temes de tot tipus "amb rigor intel·lectual, esperit reflexiu i sense casar-se amb ningú". Això és degut a que és una publicació no participada per corporacions econòmiques, entitats financeres, formacions polítiques, etc. La revista ha rebut distincions com el Premi Nacional al Foment de la Lectura (2020), la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts (1991) i la Medalla al Mèrit Cultural de la ciutat de Barcelona (2001).