Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Gala Pujol, alumna de doctorat de la UAB, guanya el segon premi a la final del concurs «Presenta la teva tesi en 4 minuts» de la FCRI

28 juny 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Gala Pujol Infantes, alumna del programa de doctorat en Biologia Cel·lular, ha guanyat el segon premi a la final del concurs «Presenta la teva tesi en 4 minuts», que ha tingut lloc el 27 de juny a Tarragona, davant dels representants de la resta d'universitats.

Gala Pujol Infantes, guanyadora del segon premi del concurs «Presenta la tesi en 4 Minuts»
Font: @fundaciorecerca (Twitter)

Gala Pujol Infantes, alumna de la UAB, ha guanyat el segon premi a la final del concurs «Presenta la teva tesi en 4 minuts», celebrat el 27 de juny, al CaixaFòrum de Tarragona. El premi, dotat amb 2.000 euros, l'ha obtingut amb la presentació titulada: «Com canviar el món amb una palleta de cartró».

La competició, organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, ha comptat amb la participació de totes les universitats catalanes i ha atorgat tres premis a les millors presentacions, de 3.000 (jurat), 2.000 (jurat) i 1.000 euros (públic); a més de la menció especial Assumpció Català i Poch, en honor a aquesta matemàtica i astrònoma pionera, per a tesis en llengua catalana, dotada amb 1.000 euros. En la final actual, s’han presentat 10 tesis en català i 2 en castellà.

El concurs «Presenta la teva tesi en 4 minuts» planteja el repte comunicatiu d’explicar una tesi doctoral en 4 minuts de forma atractiva i comprensible pel públic general. Els 12 finalistes (8 dones i 4 homes) han superat les proves classificatòries prèvies i finals de les seves universitats, en què han participat 154 concursants.

Enguany, el jurat ha esta format per Laura Román, secretaria general del Consell Interuniversitari de Catalunya; Laia Pellejà, directora de la Fundació iCERCA; Anna Font, directora del Departament d’Art i Cultura de la Fundació “la Caixa”; Miriam Rivera, responsable de Comunicació de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC); Gerard Campeny, responsable de Comunicació de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES); Josep Suñé, responsable del pòdcast sobre investigació química “Blau de Prússia”, coproduït per Tarragona Ràdio i l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ); Andrea Camacho, ambientòloga i divulgadora científica, cofundadora del projecte de divulgatiu “L'Ovella Verda”; i Jordi Mas, director general de l’FCRI.

Més informació:

 

Dins de