Sala de premsa

Gairebé 100 persones es troben per l'ApS universitari

III Jornada ApS

S'ha celebrat a la UAB la III Jornada ApS, que ha comptat amb diverses activitats que han donat a conèixer la metodologia d’Aprenentatge Servei en l’àmbit universitari. També s'ha fet entregat dels premis als millors TFG amb aquesta metodologia.

04/05/2022

Aquest dimecres 4 de maig ha tingut lloc la III Jornada ApS, organitzada per la Fundació Autònoma Solidària i l’Oficina ApS de la UAB que ha volgut mostrar al professorat, alumnat i a les entitats socials la metodologia d’Aprenentatge Servei. S'han ofert espais per crear xarxa entre la universitat i el sector social, amb la finalitat de poder col·laborar conjuntament a través dels TFG ApS. La Jornada ha comptat amb la participació de gairebé unes 100 persones tant de la UAB com d'entitats socials i administracions.

L’acte s'ha dut a terme a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències i Biociències de la UAB. La inauguració ha anat a càrrec de Natàlia Castellana, secretària de la Facultat de Ciències de la UAB i d'Isidre Gibert, degà de Biociències. 

Seguidament, Roser Batlle, pedagoga i experta en aprenentatge i servei, ha fet una xerrada inspiradora sobre aquesta temàtica. En la seva conferència ha ressaltat el paper de la ciutadania i sobretot de la joventut per afrontar els grans reptes socials que tenim davant. Ha posat exemples d'experiències d'aprenentatge servei, les quals "ens fan veure que l'aprenentatge servei és una manera d'aprendre i d'ensenyar vinculada a un desig social. L'ApS posa una brúixola per orientar al talent".

A continuació, Jordi Prat, director de la FAS, ha presentat el lliurament de premis als millors TFG conjuntament amb Maria Valdés, Vicerectora d'Estudis i d'Innovació Docent de la  i Maria Monzó, de la direcció general de cooperació i justícia global de l'Ajuntament de Barcelona.

Les persones premiades en aquesta edició han estat: Marc Rams i Rios de la facultat de Biociències; Sara Jiménez Diéguez i Judith Pardo Muñoz de la facultat de Ciències de l’Educació; Noelia Sánchez Alonso de la facultat de Dret,  Laura Gabriel López de la facultat d’Economia i Empresa; Maria Mayolas Danis de la facultat de Medicina; Laura Ávila Dionisio i Adriana Subirana Porras de la facultat de Psicologia; i Andrea Ramirez Ramirez de la facultat de Veterinària. Han obtingut un diploma i un petit obsequi de la Fundació Autònoma Solidària, qui gestiona l’Oficina ApS de la UAB amb el suport de la UAB i l’Ajuntament de Barcelona.

A totes elles, se'ls hi ha demanat que en la recollida del premi responguessin a la pregunta “Com ha enriquit la meva mirada professional el fet d’haver fet un TFG amb ApS?”. 

També s’han atorgat dos premis als millors TFG per àmbit de coneixement que han estat premiats per 250 € cadascun. Un per Laura Àvila i Adriana Subirana que guanyen el premi en l'àmbit de ciències de la salut, i l’altre per Sara Giménez, pel millor TFG de l’àmbit de lestciències socials i jurídiques. Els premis pels altres dos àmbits han quedat deserts.

Després d'una pausa, s'ha dut a terme un Speed Dating, una dinàmica participativa adreçada a professorat de la UAB i membres d’entitats socials, ambientals i administracions. 

Per últim, a la Plaça del Rellotge, a l’exterior de la facultat, les persones assistents han pogut gaudir d’un pica-pica final i passejar-se una estona per la fira d’entitats. 

Durant tota la jornada ha estat disponible un punt d’informació de l’ApS, per resoldre qualsevol dubte o qüestió sobre aquesta metodologia.