Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Finalitza el primer torn del Campus Ítaca amb dos exitosos actes de cloenda

05 jul. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La Sala d’Actes del Rectorat i l’Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres van acollir els dos actes de cloenda del primer torn del Campus Ítaca 2024. Hi van participar els joves, les seves famílies, monitors i representants dels instituts i ajuntaments dels municipis participants.

Acte cloenda Campus Itaca 4 juliol 2024

El passat dijous, 4 de juliol es van celebrar els actes de cloenda de la vint-i-unena edició del programa socioeducatiu Campus Ítaca, un programa dut a terme amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Occidental, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. 165 joves de municipis pròxims a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i participants del Campus Ítaca d’enguany hi van participar com a tancament d’aquests 6 dies que han passat a la UAB per tal de conèixer què s’estudia i investiga a la UAB d’una manera molt pràctica i engrescadora.

Un dels actes va tenir lloc a la Sala d’Actes del Rectorat, on Esther Zapater, secretària general de la UAB, va donar la benvinguda als assistents. A la taula, la van acompanyar Manuel Robles, conseller d’Educació i Esports del Consell Comarcal del Vallès Occidental, i Jordi Prat, director de la Fundació Autònoma Solidària (FAS), que va conduir l’acte.

Així mateix, l’Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres va acollir l’altre acte, on es va comptar amb la presència de Xavier Ramos, vicerector d’Economia; Georgeta Ion, vicedegana d’Estudiants i Internacionalització; i Àlex Márquez, coordinador del Campus Ítaca.

Al llarg dels actes, que es van poder seguir per la xarxa social X a través d’aquest fil, els joves van tenir l’oportunitat de presentar els projectes en què han estat treballant aquests dies, vinculats a diferents àmbits de coneixement o disciplines de la UAB i que han realitzat amb el suport de diferents professors de la universitat. A tall d’exemple, ‘L’aventura d’emprendre’ i ‘Com es fa un programa de TV?’ són dos dels projectes que han dut a terme els estudiants. El primer, destinat a potenciar les competències d’emprenedoria i, el segon, que els permet explorar el procés complet de producció televisiva.

Després de cada presentació, va ser el torn de l’entrega dels diplomes de participació en el Campus Ítaca. També, es van entregar els premis del Concurs creatiu Ítaca. Per una banda, Killyan Romero va rebre el premi guanyador del concurs literari. I, per una altra banda, Jazmín Melchor va guanyar el premi del concurs artístic.

Els actes van concloure amb paraules de felicitació cap els joves i d’agraïment a finançadors i organitzadors del programa. Tant Esther Zapater, com Xavier Ramos, els quals van ser els encarregats de dur a terme aquesta cloenda, van encoratjar els joves a continuar els seus estudis i a lluitar pels seus somnis.

El Campus ha estat possible gràcies al suport de Santander Universidades i aquest primer torn amb el suport també dels ajuntaments participants que han estat els següents: Rubí, Sabadell, Viladecavalls, Ullastrell, Terrassa, Sentmenat, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpetua de Mogoda, Caldes de Montbui i Castellar del Vallès.

Com a novetat del Campus d’aquest any, s’han incorporat els Institut Escola Teresa Altet, de Rubí; l’Institut Escola Mas Rampinyo, de Montcada i Reixac; l’Institut Escola Virolet, de Sabadell; i l’Institut Escola Santiga, de Santa Perpètua de Mogoda.

Les fotografies del primer torn del Campus estaran disponibles tant a les xarxes socials de la Fundació com en aquest enllaç.

El proper dilluns, 165 joves més iniciaran el segon torn d’aquesta edició del Campus.

Dins de