Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

El psicòleg Joan Deus inaugura un curs acadèmic dedicat a la salut mental

20 set. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Joan Deus, coordinador assistencial del Servei de Psicologia i Logopèdia de la Facultat de Psicologia de la UAB, pronunciarà la lliçó inaugural del curs 2023-2024, titulada «Trencant barreres: la salut mental i el benestar en joc, una prioritat del nou mil·lenni?», a l'acte institucional que tindrà lloc el proper 28 de setembre a les 12.30 h. Amb aquesta conferència, que es desenvoluparà a la sala d'actes del Rectorat i es podrà seguir en directe al canal de YouTube de la UAB, la Universitat donarà el tret de sortida a un curs acadèmic dedicat a la salut mental. Hi intervindran també el rector de la UAB, Javier Lafuente, la presidenta del Consell Social de la UAB, Tania Nadal, el conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat, Joaquim Nadal, i l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón.

Joan Deus

Deus és catedràtic del Departament de Psicologia Clínica i de la Salut de la UAB. Es va llicenciar en Psicologia a l'Autònoma i és especialista en psicologia clínica acreditat en neuropsicologia clínica i en psicologia del dolor. A més de publicar nombroses publicacions i participar en projectes de recerca, ha estat l'investigador principal de cinc projectes d’R+D+i sobre neuroimatge del dolor.

Ha desenvolupat la seva activitat professional a institucions com ara l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, al Consorci Hospitalari del Maresme o a l'Institut Universitari Guttmann, entre d'altres, i ha rebut el Premi Rosa Martí-Sensat del COPC, el Premi Nacional en Neuropsicologia Experimental del Consorci de Neuropsicologia Clínica i el Premi Ramón Bayés i Sopena de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears per la seva trajectòria professional.

Guanyem la partida de la salut mental

Amb el lema «La salut mental està en joc #GuanyemLaPartida», la UAB ha programat diverses activitats al llarg del curs. Els problemes de salut mental són part de les nostres vides i, segons denuncien desenes d'estudis, han augmentat els darrers anys, especialment des de la pandèmia de covid-19. Un dels objectius d'aquesta campanya és desestigmatitzar aquesta problemàtica i ajudar les persones de la comunitat universitària i no universitària a obtenir eines per assolir la recuperació i millorar la qualitat de vida.

Del 26 de setembre al 3 d'octubre, la UAB acollirà les jornades «#Trio la Vida», una iniciativa del Departament de Salut de la Generalitat i les universitats catalanes que inclourà tallers formatius, una fira d'entitats, activitats pràctiques o projeccions al voltant de la prevenció del suïcidi.

També al setembre es posarà en marxa la primera edició del “Vagó de la ciència”, una iniciativa conjunta de la UAB i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que oferirà cada curs una exposició interactiva monotemàtica dins d'un dels tren de la línia que passa per la UAB, i que enguany, a la seva primera edició, estarà dedicada a la salut mental.

La programació del curs 2023-2024 inclourà també moltes altres activitats al voltant del tema de la salut mental com ara La Comunitària de la UAB (festa d'entitats del campus), la III Setmana Artística Inclusiva, la XIV Setmana Saludable i Sostenible o altres jornades sobre drets humans, trastorns de la conducta alimentària, solitud no desitjada o ansietat i estrès.

A més, l'aposta de la UAB per reforçar l'àmbit de les ciències de la salut ha motivat la propera construcció d'un nou edifici, situat al costat de la Facultat de Medicina, amb una superfície de 10.000 m2. La primera fase del projecte inclourà la construcció de les dues primeres torres, destinades a la nova Facultat de Psicologia, l'Institut de Neurociències i altres espais de recerca avançada.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Salut i benestar
  • Educació de qualitat

Dins de