Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Antoni Batista i Anxo Lugilde analitzen les elecccions a Euskadi i Galícia

04 oct. 2016
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Els periodistes Antoni Batista, especialista en política basca, i Anxo Lugilde, especialista en política gallega, analitzaran els resultats de les darreres eleccions autonòmiques a tots dos territoris a l'acte que tindrà lloc el 5 d'octubre, a la seu del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya.
Anàlisi dels resultats de les eleccions basques i gallegues
El 5 d'octubre, a les 19 h, l'Associació d'Amics de la UAB i el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya (Colpis) organitzen el debat "Anàlisi dels resultats de les eleccions basques i gallegues". Tindrà lloc a la seu del Colpis (C. Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a. Barcelona), i hi intervindran els periodistes Antoni Batista i Anxo Lugilde. Moderarà l'acte Joan Botella, degà de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la UAB i membre de la Junta Executiva de l'Associació d'Amics de la UAB.

Batista és doctor en ciències de la comunicació, escriptor i periodista. Va ser professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, així com de la URV i la UB. Ha treballat a La Vanguardia, entre altres mitjans, i és especialista en els conflictes de Palestina, Irlanda del Nord i, sobretot, el País Basc. És autor de nombroses obres sobre el tema, com ara Terror i Negligència. Hipercor i la construcció periodística d'ETA (La Magrana/RBA), Madariaga. De las armas a la palabra (RBA) o Adiós a las armas. Una crónica del final de ETA (Debate/Random House Mondadori), entre d'altres.

Per la seva banda, Anxo Lugilde és periodista i politòleg, corresponsal de La Vanguardia a Galícia. Col·labora també amb El Progreso de Lugo i el Diario de Pontevedra. Es va llicenciar en ciències de la informació a la Universitat del País Basc i en ciències polítiques a la Universitat de Santiago de Compostela. En aquesta mateixa universitat, es va doctorar en història contemporània amb una tesi sobre la participació política dels emigrants gallecs. És autor de monografies com O fin do fraguismo (amb Xosé Carreira), Arxentina, o drama da quinta provincia galega o De beiras a Podemos. A política galega nos tempos da troica.

Dins de