Adapta’t, una activitat d’ApS, s’exposa a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia
La Biblioteca de Ciència i Tecnologia acull fins a finals de febrer l’exposició “Adapta’t”, una de les activitats d’Aprenentatge Servei de la Facultat de Biociències
22/01/2021
La Biblioteca de Ciència i Tecnologia acull fins a finals de febrer l’exposició “Adapta’t”, una de les activitats d’Aprenentatge Servei de la Facultat de Biociències
S’exposa la segona edició d’Adapta’t a la biblioteca de Ciència i Tecnologia que estarà oberta al públic fins a finals de febrer de 2021. Adapta’t és una proposta subvencionada per la convocatòria d’ajuts per a projectes d’innovació i millora de la qualitat docent de la Universitat Autònoma de Barcelona, dirigida per Sònia Casillas i amb la participació de 180 alumnes de 3r grau de Genètica. Els eixos principals que guien el projecte són la transversalitat i l’acció social.
Adapta’t és un projecte dirigit a l’alumnat del grau de Genètica i engloba la participació de tres assignatures obligatòries de tercer. El projecte comença al llarg del primer semestre, en el que l’alumnat, en grup, de manera interdisciplinària i durant el transcurs de tres assignatures, treballa una regió del genoma humà candidata a haver patit un episodi de selecció adaptativa.
Posteriorment, durant el segon semestre l’alumnat té l’oportunitat de participar en una experiència d’aprenentatge i servei (Aps) amb l’organització d’una exposició interactiva itinerant dirigida a estudiants de secundària. Aquesta experiència fomenta la responsabilitat social, l’autonomia, la creativitat de l’alumnat i enriqueix la docència i la recerca a la UAB.
En el marc d’aquest projecte, l’alumnat també participa en un projecte cooperatiu on la suma de les seves contribucions ajuda a millorar el coneixement sobre com les diferents regions genòmiques han contribuït a l’adaptació de diferents poblacions humanes al seu entorn. Com a novetat de la pròxima edició, l’alumnat conduirà una lliga cooperativa de ciència ciutadana entre centres de secundària per a caracteritzar noves regions genòmiques que han contribuït a l’adaptació de diferents poblacions humanes al seu entorn.