Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Activitats per a alumnes de secundària sobre filologia, química i geografia

10 gen. 2017
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
El Departament de Filologia Francesa i Romànica, el Departament de Química i el Departament de Geografia de la UAB organitzen activitats, a través del programa Argó de l’Institut de Ciències de l'Educació, per a estudiants de secundària, batxillerat i CFGS.
Estudiants
Durant la darrera setmana de gener i la primera de febrer, els estudiants de secundària podran participar en tot un seguit d’activitats dirigides a la UAB per a apropar-se a al món universitari i les seves disciplines. Aquestes activitats estan promogudes des del programa Argó de l’Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la UAB i els departaments que organitzen cada activitat.

Tercera Jornada Batxibac

El proper 27 de gener, la Facultat de Filosofia i Lletres acollirà la tercera Jornada Batxibac organitzada pel Departament de Filologia Francesa i Romànica. La jornada està formada per dues sessions de tallers sobre filologia francesa on els estudiants de secundària participants podran escollir entre totes les opcions possibles.

La presentació serà a les 9,30 h, la primera sessió de tallers a les 9,45 h, i la segona a les 11,15 h. Finalment, a les 13 h, es farà l’entrega dels diplomes corresponents als assistents de la jornada i es conclourà amb un aperitiu davant de l’auditori de la facultat.

Jornades de Química Interactiva

D'altra banda, el Departament de Química organitza, del 23 de gener al 10 de febrer, les Jornades de Química Interactiva. Les jornades estan adreçades als estudiants de batxillerat que cursin assignatures de química, i es realitzaran de 9,30 h a 13,30 h, de dilluns a divendres.

La recepció es farà a la sala-exposició que hi ha a la Facultat de Ciències i que alberga l’exposició “Gràcies a la Química”, que els alumnes podran visitar mentre comença l’activitat. L’objectiu de l’exposició és justament mostrar que la química, utilitzada adequadament, constitueix una aportació cabdal per a la societat. Durant la visita es pot observar que darrera dels objectes que utilitzem quotidianament hi ha molta química (acer, plàstic, tefló, etc.).

L’activitat s'iniciarà a les 9,30 h amb una breu introducció informativa on es mostrarà la importància de la química en la vida quotidiana i s'exposarà els aspectes bàsics de seguretat en el laboratori i de tractament de residus. Seguidament es durà a terme una pràctica de química virtual a l'aula d'informàtica on es simularà el comportament de l'aigua. Després d’una breu pausa per esmorzar es realitzarà una sèrie de pràctiques als laboratoris del Departament de Química en grups de 12 estudiants, tutelats per un professor del departament.

Jornades de Geografia en Acció

Del 30 de gener al 3 de febrer, la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB de la acollirà les jornades de Geografia en Acció organitzades pel Departament de Geografia. De 9,30 h a 13,30 h, els alumnes d’ESO i batxillerat interessats en la geografia podran enfortir els seus vincles amb aquesta disciplina. En el moment de la inscripció, els estudiants hauran d’escollir l'opció que més els hi convingui a l’hora de realitzar els tallers.

La primera opció és el laboratori de geografia física. Es durà a terme una pràctica de geografia física on s’analitzarà diferents mostres d’aigua recollides en ambients diversos. Consistirà en realitzar un seguit de pràctiques, tutelades per un professor del departament. S'ha optat per un enfocament eminentment pràctic i interactiu amb activitats analítiques de laboratori de residu sòlid, pH, conductivitat elèctrica, sodi, potassi, carbonat/bicarbonat, magnesi, nitrat i clorurs, que servirà per discutir sobre els efectes que té l’ús del territori per part de la societat.

La segona opció és la cartoteca i el Laboratori d’Informació Geogràfica i Teledetecció (LIGIT). Es durà a terme una visita a la cartoteca de la UAB on es mostrarà diferents mapes i s’ensenyarà les possibilitats i aplicacions d’interpretació cartogràfica del territori. Al LIGIT, es farà un exercici pràctic amb ordinador sobre les noves aplicacions dels mapes a partir de la creació d’escenaris 3D i experimentació amb l’opció de vols i perspectives.

Dins de