Sala de premsa

Activistes de drets humans formen a joves sobre Mutilació Genital Femenina

Formació MGF a Vic

En el marc del projecte Chat Plus, el passat dissabte dia 10 de febrer, es va dur a terme un taller sobre Mutilació Genital Femenina. La sessió, organitzada per la Fundació Wassu i la Fundació Autònoma Solidària (FAS), es va celebrar al Centre Cívic Can Pau Raba, a Vic, i va comptar amb la participació d’una vintena de joves.

20/02/2024

Aquesta ha estat la segona formació, organitzada en el marc del projecte CHAT Plus - Changing Attitude Plus i dirigida a joves d’entre 15 i 30 anys. En aquesta ocasió, Nogay Ndiaye i Mir, activista feminista i docent catalana, defensora dels drets laborals dels temporers i activista contra la segregació escolar i la Mutilació Genital Femenina, i Amal Hussein, membre de l’equip d’Espai Afro, on treballa en la gestió cultural amb enfocament antiracista, van ser les encarregades de donar a les assistents eines per després actuar com a activistes per provocar canvis en les comunitats afectades per aquesta pràctica.

El taller, que es va allargar fins al migdia, va servir per debatre sobre la sexualització de la dona socialment i les múltiples violències a les quals s’enfronten les dones pel simple fet de ser-ho, tant aquí com en altres països d'altres continents. També, es va parlar de la implicació i la responsabilitat dels homes vers aquesta pràctica i de la importància que participin en aquests espais.

Així mateix, durant la sessió es va posar el focus en entendre que és i per què la Mutilació Genital Femenina s'ha convertit en una problemàtica mundial, ja que és una pràctica que posa en perill la vida de milions de dones i nenes al món.

En aquest espai compartit d'aprenentatge es van reunir persones de les comunitats afectades i de fora d'elles, i es van compartir experiències personals de les supervivents d'aquesta pràctica i les conseqüències psicològiques, físiques i socials a les quals s'enfronten.

Amb aquesta darrera formació s'inicia al camí d'activisme dels i les joves participants del projecte CHAT Plus - Changing Attitude Plus on, a través d'activitats de prevenció, sensibilització i difusió d'aquesta pràctica en centres educatius i altres espais es donarà a conèixer les nefastes i perjudicials conseqüències que comporta la Mutilació Genital Femenina i es dotarà d'eines a altres joves i professionals dels diferents àmbits per promoure l'abandonament de la Mutilació Genital Femenina a Catalunya i arreu.