Tecnologia UHPH per produir aliments reduïts en greix
07/06/2019
underPRESSURE té l’objectiu d’escalar la tecnologia d’homogeneïtzació per ultra alta pressió (UHPH) per a l’elaboració de productes saludables reduïts en greix i amb etiquetes més netes, com salses i ingredients de pastisseria, i en general amb productes d'alta viscositat. Aquesta tecnologia permet manteni o fins i tot millorant les seves característiques sensorials i la seva estabilitat.
La UHPH és una tecnologia que permet esterilitzar i homogeneïtzar productes líquids mitjançant l'aplicació d'ultra alta pressió contínua i forces físiques en una vàlvula d'ultra-homogeneïtzació. Aquest nou sistema permet obtenir productes amb llarga vida útil, preservant al mateix temps les seves propietats sensorials i nutricionals intactes. La UHPH permet el processat en continu i a escala industrial d'aliments líquids com ara sucs, most, vi, cervesa, llet i altres productes lactis, liquats vegetals (soja, fruits secs, civada) i brous, entre d'altres.
El projecte pretén, així, elaborar aliments més saludables que satisfacin les demandes dels consumidors. En aquest sentit, per assegurar un projecte impulsat per i per al consumidor, aquests seran involucrats des de la creació fins a la validació sensorial dels productes.
A més d’Ypsicon, al projecte també hi participen el centre tecnològic AZTI, les empresa Acesur i Puratos i l’organització de recerca alemanya Faunhofer. Estarà cofinançat per la comunitat EIT Food de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT).