L'ECP analitza la incidència de la pandèmia en les negociacions de pau
L'Escola de Cultura de Pau de la UAB ha llançat una nova edició de la seva publicació anual sobre els processos i negociacions de pau arreu del món. Des de la seva pàgina web es poden descarregar la publicació sencera, els capítols per separat i la infografia corresponent.
27/05/2021
L'Escola de Cultura de Pau de la UAB (ECP) elabora l'anuari Negociacions de pau. Anàlisi de tendències i escenaris. Aquesta publicació es dedica a fer un examen de l'evolució i les dinàmiques de negociacions a nivell mundial amb dos objectius principals: per una banda, posar la informació i els anàlisis realitzats a disposició d'aquells actors que participin d'alguna manera en la resolució pacífica de conflictes; per l'altra banda, l'anuari també pretèn visibilitzar les diferents vies de diàleg i negociació alternatives a la violència i la guerra. D'aquesta manera es vol orientar als actors polítics, diplomàtics i socials cap a un camí pacífic i respectuós.
Aquesta nova edició arriba en un moment que mai s'havia vist: la situació d'excepcionalitat ha
dificultat tots els processos logístics i de diàleg, però l'ECP ha recollit una gran quantitat de dades en les cinc regions analitzades que posa de manifest tant les facilitats com les dificultats per resoldre conflictes de manera pacífica en temps de pandèmia.
La publicació s'estructura en sis capítols diferents: en el primer es presenta un resum i un mapa dels quaranta processos i negociacions que hi van haver durant el 2020. Els següents cinc capítols estan dedicats a l'anàlisi dels processos i negociacions de pau des d'una perspectiva geogràfica i tenint en compte la perspectiva de gènere, pau i seguretat; cada capítol està centrat en Àfrica, Amèrica, Àsia, Europa i Orient Mitjà respectivament.
Així doncs, el treball que realitza l'ECP vol ser d'utilitat per diverses organitzacions i entitats: Antje Herrberg, assessora sènior de mediació al Servei Europeu d'Acció Exterior (SEAE), assegura que "aquest anuari és un recurs imprescindible en les accions de suport a processos de pau que realitza amb l'equip del SEAE". Aquesta publicació també reflecteix la situació actual causada per la pandèmia, Dag Nylander, director del Centre Norueg per la Resolució de Conflictes, comenta que "l'impacte que ha tingut la pandèmia en la capacitat dels actors de pau per accedir als llocs en conflicte i a informació veraç i confiable fa que el treball de l'ECP sigui encara més important".
Més informació:
Escola de Cultura de Pau de la UAB