Sala de premsa

Es reprèn "Compartint records de futbol" amb Maradona com a figura central

Maradona Projecte REMI FSiE

El primer taller de la represa del projecte "Compartint records de futbol", que dona continuïtat al Programa REMI de prevenció del deteriorament cognitiu en persones grans, va tenir lloc el 26 de novembre al voltant de l'ex-jugador del Barça Diego Armando Maradona.

27/11/2020

Per un gir del destí, la sessió de reminiscència va coincidir amb la notícia de la mort del jugador, que tenia 60 anys, causada per una insuficiència cardíaca.

La sessió de teràpia de reminiscència amb records del futbol, de la que durant el 2020 hi ha tallers programats d'abril a desembre, es va fer online amb participants de Barcelona, Argentina i Mèxic, la direcció d'Àngel Pérez, President de la Penya Blaugrana Foment Martinenc, i la col·laboració de NeuralActions, una app d'intel·ligència artificial col·laborativa d'Argentina, com a novetat. 

Per la procedència dels assistents, persones majors de 60 anys vinculades al món del futbol, 3 fundadors de NeuralActions i 2 terapeutes, d’Argentina i de Mèxic respectivament, el tema central estava triat i planificat: Maradona, el seu pas pel Futbol Club Barcelona i el seu gol més famós, considerat el "gol del segle", entre d'altres fites del futbolista. Per un gir del destí, la sessió va coincidir amb la notícia de la mort del jugador. NeuralActions, des de les seves xarxes socials, se'n va fer ressó.

Captura de la sessió REMI sobre Maradona

La sessió va repassar moments decisius en la trajectòria del jugador, del Futbol Club Barcelona i de la selecció argentina, com ara el partit Argentina-Anglaterra del Mundial `86 en el que Maradona va marcar els seus dos gols icònics. Es va desenvolupar amb gran èxit i va provocar moltes emocions entre els participants.

Veure el vídeo complet del taller

 

La teràpia de reminiscència basada en el futbol

“Compartint records de futbol” és un projecte de continuïtat del Programa REMI, en el que s’organitzen tallers grupals de reminiscència basada en el futbol en casals i centres de persones grans. Es presenten estímuls audiovisuals des dels anys 1950 fins als 1980 relacionats amb aquest esport, amb la finalitat d’activar els records personals i les emocions en els participants, com a activitat de prevenció del deteriorament cognitiu en les persones grans que viuen a la comunitat.

L'inici de REMI es remunta a l'any 2012, en el que es va dissenyar i desenvolupar un programa basat en el futbol dirigit a persones amb demència, dirigit i coordinat per la FSiE-UAB, i promogut i finançat per la Federació Espanyola de Asociaciones de Futbolistas Veteranos (FEAFV). En algunes de les sessions s’ha comptat amb exjugadors com Paco Martinez, o persones molt vinculades al món del futbol com Laszi Kubala, el fill del mític jugador amb el mateix nom, que va participar-hi el 2018, i que va atraure l'atenció de la premsa generalista com ara El País.

El projecte compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Bancària 'la Caixa'.

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar
 

Notícies relacionades

Totes les notícies