Sala de premsa

El consorci BE-SAFE conclou amb èxit la Reunió Plenària 2024 a Barcelona

Acte del projecte Be Safe a Casa Convalescència

Un any més, se celebra una trobada acollida per la Fundació Salut i Envelliment UAB, amb experts en salut, investigadors i representants dels pacients per revisar els progressos de la iniciativa europea BE-SAFE, a l’històric edifici de la Casa Convalescència de Barcelona.

09/10/2024

Els passats 7 i 8 d’octubre, la Fundació Salut i Envelliment UAB va acollir el consorci BE-SAFE en una jornada de debat i revisió del projecte, que va tenir lloc a l’edifici de la Casa Convalescència.

L’esdeveniment va reunir destacats experts en salut, investigadors i representants dels pacients i cuidadors per revisar els progressos de la iniciativa europea BE-SAFE i establir les bases per finalitzar els detalls de l’Assaig Controlat Aleatoritzat (RCT) sobre la prescripció de benzodiazepines en persones grans en sis països.

El projecte BE-SAFE busca millorar la seguretat dels pacients reduint l'ús de medicaments per als trastorns del son a Europa i abordant les llacunes de coneixement i pràctica relacionades amb aquesta problemàtica. Es tracta d'un projecte de recerca finançat per la Comissió Europea i coordinat per la Université catholique de Louvain (Brussel·les), amb la col·laboració de 8 partners i experts de Choosing Wisely Canada. El projecte, programat entre 2022 i 2027, se centra en la documentació de l'ús de les pastilles per a dormir en 6 països europeus, el desenvolupament de guies clíniques i materials educatius, i d’assaigs clínics amb 470 pacients majors de 65 anys.

Les discussions van abordar els reptes i les estratègies de cada paquet de treball per a l'any vinent. La reunió també va implicar una col·laboració estreta amb el Consell Assessor de Participació de Pacients (PAC) i el Consell Assessor Científic, assegurant que l'expertesa dels pacients i els científics guiïn els esforços del consorci per avançar en la qualitat de l'atenció.

 

Foto de grup dels assistents a l'acte.

Foto de grup dels assistents a l'acte.

 

La coordinadora del consorci, la Prof. Anne Spinewine, va destacar els èxits del projecte fins ara, mentre altres experts van oferir actualitzacions clau sobre les Mesures d'Experiència Reportada pels Pacients (PREMs) i els progressos en la preparació dels assaigs multicèntrics i els seus requisits. També es van tractar estratègies per a la disseminació i l'explotació dels resultats.

Entre els ponents destacats, van intervenir el Prof. Thomas Agoritsas (Noruega), el Prof. Adam Wichniak (Polònia), el Prof. Nicolas Rodondi (Suïssa), el Prof. Jean Macq (Bèlgica) i el Prof. Ramón Miralles (Fundació Salut i Envelliment UAB), entre d'altres.

 

Més informació: https://besafe-horizon.eu/