Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

La Festa de la Ciència comptarà amb la participació de l'ICTA-UAB

21 maig 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Diversos investigadors de l’ICTA-UAB participen a la 17ª Festa de la Ciència, una gran cita ciutadana amb la ciència i la recerca que tindrà lloc el cap de setmana del 8 i 9 de juny, al Born Centre de Cultura i Memòria, i a la plaça Comercial. També hi haurà activitats al Centre Martorell d’Exposicions i a l’Hivernacle del Parc de la Ciutadella. 

FESTA CIENCIA 2024

La Festa de la Ciència, que pretén apropar la ciència a la ciutadania, gira entorn de quatre grans eixos temàtics: el mar, el canvi climàtic, la intel·ligència artificial i l’arqueologia. El programa compta amb més de 150 activitats distribuïdes en 30 espais diferents, perquè els assistents visquin la ciència en primera persona de la mà dels científics i divulgadors procedents de més de 120 organitzacions de Barcelona i la seva àrea d’influència.  

L'objectiu d’enguany és celebrar aquest esdeveniment a l’entorn del nou pol científic de la ciutat, la Ciutadella del Coneixement, un projecte científic i urbanístic que vol convertir el parc de la Ciutadella i els seus entorns en un node de coneixement, divulgació, recerca i innovació punter a Europa. L'Estratègia de la Ciutadella del Coneixement posa en valor i reforça la vocació de recerca existent a la zona rehabilitant diferents edificis del parc i adaptant-los a nous usos científics i divulgatius, com ara l’ Hivernacle del Parc de la Ciutadella. 

El grup de recerca Sostenipra de l’ICTA-UAB participa activament en la festa. D’una banda, ha participat en el muntatge de l’exposició “Màquina Climàtica”, que es podrà visitar de manera lliure en el renovat Hivernacle del Parc de la Ciutadella. L’exposició fa una revisió històrica de l’Hivernacle de la Ciutadella que recull l’evolució de diversos hivernacles al llarg del temps i fa una prospectiva sobre una línia de futur, la implementació d’hivernacles per produir aliments en trama urbana consolidada. 

El grup Sostenipra ha col·laborat en la part científica de l’exposició relativa a l’agricultura urbana, i en la instal·lació d'un hort urbà amb un sistema de reg per a conreus hidropònics que permet la recirculació de l’aigua. 

A més, els investigadors de l’ICTA-UAB Verónica Arcas i Xavier Gabarrell i l’arquitecte Vicent Guallart oferiran la xerrada “Horts verticals, metabolisme circular i km 0”. Serà l el diumenge dia 9 de juny, de 12 a 13 hores a l’Hivernacle. La xerrada girarà al voltant de diversos temes relacionats amb l'exposició i amb els hivernacles, i convidarà a reflexionar sobre el seu paper des d’una visió social, arquitectònica i productiva en entorns urbans. 

 

 

 

Dins de