Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

L'ICTA-UAB mostrà la seva recerca a la Festa de la Ciència

30 maig 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Centenars de persones van poder conèixer part de la tasca investigadora que es porta a terme a l'ICTA-UAB de la mà de diversos grups de recerca, durant 15ª Festa de la Ciència, celebrada els dies 28 i 29 de maig a Barcelona. 

FESTA DE LA CIENCIA 2022 ICTA-UAB POST

La iniciativa, organizada per l’Ajuntament de Barcelona a la Rambla del Raval, oferia més de 200 activitats per més de 150 entitats de la ciutat relacionades amb la ciència i la divulgació.

Des de l'ICTA-UAB, la Festa de la Ciència va comptar amb la participació del grup Sostenipra liderat per Xavier Gabarrell i el grup de recerca de Jordi Honey Rosés, que van oferir diferents propostes divulgatives sobre agricultura urbana i mobilitat sostenible a la ciutat.

Durant tot el cap de setmana, Sostenipra va instal.lar al carrer un petit hort urbà, amb la voluntat de mostrar a tothom les nombroses i senzilles possibilitats que l'agricultura urbana ofereix als veïns per produir aliments de proximitat i sostenibles. L'objectiu final és fer de les ciutats espais més verds i més resilients davant situacions excepcionals, com ara una pandèmia.

Els visitants van poder veure noves formes de conrear, com funciona un hort urbà a les terrasess i balcons de la ciutat, com es munta, o quant costa mantenir-lo perquè sigui eficient i prolífic.

GEMMA SIMON ICTA-UABPer la seva banda, Jordi Honey Rosés i Gemma Simón van oferir el diumenge a la tarda dues sessions de debat a l'entorn de la mobilitat urbana sostenible, centrant-se en la utilització de la bicicleta com a mitjà de transport a impulsar a les ciutats per fomentar estils de vida saludables i baixos en carboni.

Jordi Honey i Gemma Simón van plantejar als presents com la recerca aplicada pot contribuir a accelerar la transició cap a un planejament i un disseny urbà més sostenible, i els va explicar com s’investiga en el camp de la mobilitat escolar, quins mètodes i processos s’utilitzen per trobar solucions a favor de la sostenibilitat urbana. 

A més, va explicar en una microxerrada oberta i participativa l'estudi que han desenvolupat durant el darrer any sobre els hàbits de la ciutadania barcelonina que utilitza la bicicleta com a mitjà de transport.

La resta de propostes de la Festa van abordar temes vinculats a la ciència i la tecnologia, entre els quals el medi marí i la sostenibilitat tenien especial rellevància amb motiu del Decenni de les Ciències Oceàniques per al Desenvolupament Sostenible i els Anys Internacionals de la Pesca i l’Aqüicultura Artesanals, de les Ciències Bàsiques per al Desenvolupament Sostenible, i del Vidre.

HORT URBÀ

Dins de