Continguts
El Diploma d'especialització en Normativa i gestió de la qualitat i la seguretat alimentària és de 30 crèdits distribuïts en un semestre i estructurat en 4 mòduls obligatoris, 3 són mòduls de continguts teòrics i teòric-pràctics i un quart mòdul que és el Treball de Fi de Diploma d'especialització en normativa i gestió de la qualitat i la seguretat alimentària. Aquest diploma ofereix continguts especialitzats en aspectes jurídics i legislatius necessaris per a una gestió i una aplicació adequada a l'administració i a indústria alimentària per tal de protegir al consumidor i reduir el malbaratament alimentari, etiquetar adequadament, aplicar els requisits adequats per obtenir una denominació qualificada o de producció ecològica, així com conèixer quina responsabilitat jurídica té una empresa alimentària en l'acompliment dels requisits d'innocuïtat i de qualitat.
Assignatura | Crèdits | Caràcter |
---|---|---|
Normativa i control alimentari |
12 ECTS |
Obligatòria |
Qualitat alimentària a l'àmbit de l'empresa agroalimentària |
9 ECTS |
Obligatòria |
Responsabilitat jurídica a l'àmbit agroalimentari |
6 ECTS |
Obligatòria |
Treball Fi Diploma Especialització |
3 ECTS |
Obligatòria |
Itineraris
Aquest programa forma part del màster en Gestió de la Seguretat i la Qualitat Alimentària (2433)
Competències bàsiques
- Posseir i comprendre coneixements que aportin una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees.- Que els estudiants sàpiguen aplicar els coneixements adquirits i la seva capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relatius al seu camp d'estudi.
- Que els estudiants siguin capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, inclogui reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
- Que els estudiants sàpiguen comunicar les seves conclusions amb els coneixements i raons últimes que les sustenten a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
- Que els estudiants tinguin les habilitats d'aprenentatge que els permetin continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran mesura autodirigida o autònoma.
Competències específiques
KT01. Identificar les bases de la legislació aplicada a la qualitat i la seguretat alimentària.
KT02. Reconèixer l'evolució i l'estructura del control de la cadena alimentària.
KT03. Distingir els mecanismes de control de la seguretat i la qualitat alimentària per part de les administracions públiques.
KT07. Definir el marc regulador que aplica a la política agrícola comuna i a la cadena alimentària.
KT08. Identificar l'estratègia alimentària en sostenibilitat, tot evitant el malbaratament alimentari.
KT09. Reconèixer el dret administratiu i penal en l'àmbit de la qualitat i la seguretat alimentària.
KT10.distingir el règim sancionador en cas d'infraccions en l'àmbit de la qualitat i la seguretat alimentària.
KT 11. Definir els elements bàsics de la recerca en l' àmbit legislatiu, científic i tècnic referits a la seguretat i la qualitat alimentària.
ST01. Organitzar la informació jurídica i científica aplicada a la qualitat i la seguretat alimentària.
ST02. Interpretar la legislació que regula la qualitat i seguretat alimentària a nivell nacional i internacional.
ST06. Emprar les normes que regulen la qualitat agroalimentària general i específica dels aliments.
ST07. Aplicar el règim jurídic en diferents sectors alimentaris.
ST08. Identificar la responsabilitat de la inseguretat i la manca de qualitat dels aliments, al llarg de tota la cadena alimentària.
ST09. Resoldre casos en l'àmbit legislatiu, científics i tècnics referits a la seguretat i la qualitat alimentària.
CT01. Interpretar els procediments normatius, científics o tècnics referits a la seguretat i la qualitat alimentària.
CT02. Dissenyar sistemes de gestió de seguretat i de qualitat d'aplicació a la cadena alimentària.
CT04. Planificar procediments per afrontar crisis i alertes alimentàries.
CT05. Revisar informes en l'àmbit científic-tècnic i legislatiu/jurídic relacionats amb la seguretat i la qualitat alimentària. )
CT06. Defensar casos en l'àmbit legislatiu, científics i tècnics referits a la seguretat i la qualitat alimentària.
Títol que s'obté
Diploma d'Especialització en Normativa i gestió de la qualitat i la seguretat alimentària