- Curs d'especialització UAB
- Codi de l'estudi: 3861/4
- 4a edició
- Modalitat: Online
- Crèdits: 5 ECTS
- Inici: 15/11/2021
- Final: 19/12/2021
- Places: 25
- Orientació: Professional
- Preu: 1200 €
-
Preu especial 950 €
Col·lectiu d'aplicació: Alumnes del Màster Gestió de la Qualitat i la Seguretat Alimentària
- Idioma de docència: Castellà (50%), Català (50%)
- Lloc: Online
La innocuïtat alimentària és l'àmbit d'estudi dels aliments que engloba les accions encaminades a garantir la màxima seguretat possible dels aliments, els seus processos productius i les seves característiques.
La indústria alimentària és d'especial rellevància a la Unió Europea, Espanya i Catalunya. Segons l'informe anual de la indústria alimentària espanyola (2017-18), Alimentació i Begudes és la primera branca del sector industrial, amb una xifra de negoci del 23,5% del total i el seu valor de producció representa el 2,5% del PIB. A Catalunya, el sector té un volum de negoci de prop de 28.000 milions d'euros, que representa un 23,6% de la indústria agroalimentària espanyola, un 20,1% del volum de negoci industrial i el 17,7% de l'ocupació.
La importància d'aquesta indústria exigeix a les empreses del sector ser competitives i assegurar la qualitat i la innocuïtat dels seus productes i processos amb sistemes i professionals amb la formació i la certificació adequades per executar i auditar estàndards reconeguts internacionalment del sector agroalimentari com ara BRC (British Retail Consortium), IFS (International Food Standard) i FSSC 22000 (Food Safety System Certification).
Continguts
- Sistemes de Gestió dinnocuïtat Alimentària- Procés dAuditoria
- Planificació de lAuditoria
- Anàlisi de Casos
- Presentació de casos i avaluació
Sortides professionals
- Directius de qualitat i innocuïtat alimentària.- Responsables tècnics d'empreses agroalimentàries.
- Tècnics de qualitat alimentària.
- Auditors interns de sistemes de qualitat i innocuïtat alimentària.
- Consultors en sistemes de qualitat i innocuïtat alimentària.
- Assessors en innocuïtat alimentària, qualitat, FSSC 22000, BRC, IFS.
- Preparació obligatòria per l'acreditació d'Auditor de Certificació d'Esquemes de Tercera Part.
Beques i ajuts
En el portal de beques de la UAB trobareu informació sobre convocatòries d'ajuts, beques, premis o subvencions destinats a la comunitat universitària..
Consulta la informació a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.
Centres responsables
Escola de Prevenció i Seguretat Integral
Contacte
Manuela Hernández Herrero
Telèfon: 935929710