Go to main content
Universitat Autònoma de Barcelona

"Is body worship a health threat?" A debate among secondary and upper secondary school students

20 Feb 2025
null Bluesky Share via WhatsApp Share via e-mail

From 17 to 21 February the local phase of the Debate League of Secondary and Upper Secondary School of the Vives Network of Universities took place at the UAB. A total of 120 students from 24 secondary and high schools from the Vallès Occidental and Oriental, Barcelonès, Baix Llobregat, Bages, Alt Penedès and Gironès regions are participating. “Is body worship a health threat?” was the topic to be discussed. Next week the university league debate will take place, in which UAB students will debate on the topic “Is linguistic diversity in danger?”.

LligaDebatSecundaria2025

The UAB welcomed 120 students from 24 secondary and upper secondary schools who competed in the 39 debates organised by the UAB to reach the final.

La UAB acull aquesta setmana, del 17 al 21 de febrer, la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat a la Sala Teatre de la UAB, una oportunitat única per als estudiants de promoure l’ús de la paraula, treballar en equip, desenvolupar el pensament crític i aprendre a parlar en públic.

Els estudiants debaten enguany, a favor i en contra, al voltant de la pregunta «És el culte al cos una amenaça per a la salut?». És molt reduccionista pensar que som només allò que les persones veuen”, ha dit la Míriam Porcel, de l'Escola Pia Caldes, en un dels debats. “Són altres factors psicològics els que ens porten a desenvolupar aquesta obsessió amb el físic”, explica David Humánez, de Vilanova del Vallès). Martí, Cirera, del centre Creixen Terrassa, ha argumentat que “el culte al cos busca, principalment, pujar l’autoestima a aquells qui ho necessiten”. Moltes altres idees expressades en els debats es poden consultar aquí.

Els 24 centres que hi participen a la UAB són de Montcada i Reixac, Girona,  Lliçà de Vall, Cerdanyola del Vallès, el Prat de Llobregat, Manresa, Ripollet, Barcelona, Mollet del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Terrassa, Caldes de Montbui, Granollers, Vilanova del Vallès, Matadepera, Parets del Vallès, Gelida, Sant Quirze del Vallès i Santa Coloma de Gramenet.

Cada grup participa en una lligueta en què es desenvoluparan tres debats cada dia, de dilluns a dijous. En total, participaran 120 alumnes i 48 docents en 39 debats diferents. Després d’aquesta primera fase, els equips guanyadors passaran a les semifinals, i després a la final, que tindrà lloc divendres. L’equip campió de la fase local representarà la UAB en la segona fase de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, que tindrà lloc del 2 al 4 d’abril a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Els 39 jurats, formats per quatre persones, valoraran capacitats com el treball en equip, les línies argumentatives i la claredat a l’hora d’expressar-se. Els jurats, que consten de tres jutges i un cap de jutge, estan formats per docents, tècnics i estudiants membres de col·lectius de debat (Grup d’Argumentació i Debat, i Unanimum), els quals escolliran la persona millor oradora de cada debat. El participant més votat pels jurats en aquesta fase obtindrà el premi a millor persona oradora i rebrà un llibre electrònic.

Es poden consultar els centres i la classificació dels equips en temps real a l’enllaç següent: https://webs.uab.cat/lligadedebat/classificacio-sib-2/

La lliga de debat universitària, la setmana vinent

Del 24 al 28 de febrer de 2025 tindrà lloc a la UAB la fase local de la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives d'Universitats. Durant una setmana els equips formats per l'alumnat a de la UAB debatran sobre si la diversitat lingüística està en perill.

L'equip guanyador representarà a la UAB a la fase final de la Lliga de Debat Universitària del 7 al 9 d’abril de 2025 a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Més informació i inscripcions en aquest enllaç.

 

Within