Mobilitat i Intercanvi Internacional

FAQs per a estudiants internacionals

FAQS

10 preguntes bàsiques
01 Quin idioma es parla a la UAB?
Com a tota Catalunya, la llengua pròpia de la Universitat Autònoma de Barcelona és el català, que comparteix oficialitat amb el castellà. Entre un 60 i un 70% de les classes s’imparteixen en català, a excepció de les classes de postgrau. Els estudiants poden realitzar els seus treballs i exàmens tant en català com en castellà i, en alguns casos, també en anglès.
El Servei de Llengües-UAB Idiomes ofereix uns cursos de llengua catalana per estudiants nouvinguts. Aquests cursos són totalment gratuïts.
Més informació a: https://www.uab.cat/servei-llengues/

02 Allotjament: on he de dirigir-me?
El nostre campus proporciona moltes facilitats i serveis d’allotjament per estudiants. La Vila Universitària, situada en el mateix campus, ofereix a prop de 2.500 places d’allotjament per estudiants.
Més informació: www.vilauniversitaria.com
Una altra opció fora del campus de la UAB són els pisos de lloguer i/o els pisos compartits amb altres estudiants. En les següents pàgines web trobareu informació de les diferents opcions d’allotjament:
http://www.habitatgejove.com
http://www.bcn-housing-students.com

03 Quant costa viure a Barcelona?
Si necessites calcular les despeses bàsiques durant la teva estada a la UAB per poder adaptar el teu pressupost al cost de la vida, l’import mensual en lloguer, manutenció, transport i oci pot oscil·lar entre els 700 i els 1.000 euros.

04 On puc sol·licitar beques i altres ajudes econòmiques?
Tots els estudiants matriculats en universitats espanyoles poden sol·licitar les beques de règim general i les de mobilitat que ofereix el Ministeri d’Educació.
Els estudiants de països extracomunitaris hauran de disposar d’una targeta de residencia (no d’estudis).
Les beques especials per estudiants estrangers han de tramitar-se en el país d’origen.
La UAB ofereix beques de matrícula per alguns estudis i la possibilitat de col·laborar en alguns serveis de la institució a canvi d’una remuneració econòmica. El portal web de la UAB disposa d’un buscador de beques: https://www.uab.cat/web/estudiar/grau/oferta-de-graus/beques-d-estudi-1345666085337.html
El buscador no només inclou totes les ajudes que ofereix la UAB, sinó que recull també algunes convocatòries d’altres institucions que poden ser d’interès.

05 Existeix algun lloc d’atenció als estudiants internacionals?
Si, és l’oficina de l’International Support Service (ISS). La UAB posa a disposició dels estudiants un punt d’acollida i informació, on podràs realitzar tràmits que van des del permís de residencia d’estudiants, assessorar-se sobre beques i ajudes, fins i tot rebre informació de la universitat i dels seus serveis. L’oficina està situada a la Plaça Cívica de la UAB, però podràs rebre assessorament a distància a través del correu electrònic: International.support@uab.cat

06 On obtenir ajuda pels tràmits: el visat d’estudiant?
Contacta amb l’oficina de l’International Support Service (ISS), allà t’ajudaran amb tots els tràmits del visat. Recorda que tots els estudiants que vagin a realitzar una estada a Espanya, hauran d’obtenir un visat tipus D Estudiants abans de sortir del seu país d’origen.

07 I la carta d’admissió? Quan i a qui l’he de sol·licitar?
La carta de pre-admissió la pots sol·licitar a través del coordinador del màster o enviant una sol·licitud al correu electrònic preinscripcio.postgrau@uab.cat si es tracta d’un màster oficial.

08 Quin és el calendari acadèmic de la UAB?
Les universitats espanyoles inicien els cursos acadèmics entre setembre i octubre i finalitzen entre juny i juliol del següent any. En aquests 9-10 mesos de curs acadèmic existeixen dos períodes breus de descans vocacional entre desembre i gener (Nadal) i entre març i abril (Setmana Santa). Per normal general, l’any acadèmic es divideix en dos semestres.

09 He d’homologar o legalitzar el meu títol per accedir als estudis de postgrau?
En el cas dels màsters oficials no és necessari. Es pot accedir als estudis simplement amb la comprovació de que aquests estudis acrediten un nivell de formació equivalent als títols universitaris de grau. El títol universitari s’ha de presentar degudament legalitzat o homologat pel Ministeri d’Educació.
En el cas de disposar de pocs crèdits per finalitzar els estudis universitaris, es pot accedir a un programa de postgrau. No obstant, la matrícula estarà condicionada a l’obtenció del títol.

10 Amb el visat d’estudiant, puc treballar i estudiar?
La legislació vigent permet treballar amb un visat d’estudiant i permís d’estada per estudis a Espanya (NIE estudiant), sempre i quan no es tracti d’un treball a temps complet i no interfereixi en els teus estudis. L’International Support Service de la UAB està a la teva disposició per ajudar-te en aquests tràmits.