Cinc projectes emprenedors en intel·ligència artificial, al Demoday de l'AI4ALL

Nova edició del programa AI4ALL per apropar la intel·ligència artificial a la indústria

El 22 de desembre, a les 16 h, tindrà lloc a l'edifici Eureka l'acte final del programa «Intel·ligència artificial aplicada a la indústria», impulsat pel Parc de Recerca UAB, el Centre de Visió per Computador, l'Escola d'Enginyeria de la UAB i l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC. 

01/12/2022

La quarta edició del programa AI4ALL arriba a la final aquest desembre després de tres mesos de formació en tecnologies, reptes i oportunitats del sector de la intel·ligència artificial (IA). Hi han participat 26 persones, que han treballat en equips multidisciplinaris per desenvolupar projectes d'IA capaços de solucionar necessitats reals del mercat.

Al Demoday del programa, els participants presentaran els seus projectes davant d’un jurat expert format per entitats i empreses rellevants, que triaran el millor i ajudaran a impulsar-ne la continuïtat. A més, la jornada comptarà amb una presentació a càrrec de Núria Infesta, fundadora i directora d’operacions de YASYT Robotics.

L'acte és obert a tothom, però cal inscriure-s'hi a través d’aquest enllaç.

Els projectes son els següents:

  • AI-QUA: ús de dades de teledetecció (satèl·lits) per detectar, modelar, i predir contaminants en aigua de mar, com poden ser patògens a les platges o aparicions massives d’algues, que perjudiquen els sectors turístic i pesquer.
  • LactAI: sistema de control integral per als processos d’elaboració de formatge usant eines d’IA.
  • Healthtek: plataforma d’anàlisi avançada de dades biomètriques de pacients per optimitzar la diagnosi de psicòlegs per al sector de la salut mental.
  • CowTalkPro: desenvolupament d’un sensor acústic per detectar vocalitzacions de vaques lleteres i així poder monitoritzar el benestar dels animals en produccions. 
  • AI-Read4U: desenvolupament d’una eina per resumir els termes i les condicions de totes les aplicacions i pàgines web per saber quina informació s’accepta.

El millor projecte rebrà un premi dotat amb 1.000 euros en metàl·lic.

Aquesta iniciativa està subvencionada pel Departament d’Empresa i Treball i compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus i el patrocini del programa The Collider de Mobile World Capital.