Setmana Intercultural: comunitat, cultura i diversitat amb l'alumnat de la universitat FH Salzburg
L’àmbit de Turisme i Direcció Hotelera UAB va celebrar una Setmana Intercultural per posar en comú coneixements i vivències entre els estudiants dels Graus en Turisme, Turisme en anglès i Direcció Hotelera de l'Escola FUAB Formació, i l'alumnat visitant de la universitat FH Salzburg.
23/10/2024
Del dilluns 28 al dijous 31 d’octubre l’àmbit de Turisme i Direcció Hotelera UAB va celebrar la Setmana Intercultural, amb la participació d’alumnat de la universitat FH Salzburg i dels estudiants dels graus de Turisme, Turisme en anglès i Direcció Hotelera de l’Escola FUAB Formació.
La primera jornada començava amb una sessió de benvinguda per als estudiants de la universitat FH Salzburg, que comptava amb la conferència inaugural “La cultura turística i gastronòmica i la seva relació amb el Mediterrani”, a càrrec de Xavier Carmaniu, professor de l’Escola.
Els matins del dimarts 29 i del dimecres 30 d’octubre, es van dur a terme activitats acadèmiques que combinaven els idiomes alemany i espanyol, entre l’alumnat d’ambdues institucions. Per tal que els estudiants d’origen austríac tinguessin l’oportunitat de conèixer la ciutat de Barcelona, durant la tarda de dimarts es va fer una visita cultural guiada per una alumni de la promoció 2017 del Grau en Turisme, la Paula Vera Shan, que s'ha especialitzat com a guia turística.
D’altra banda, el dimecres al migdia, es va organitzar un showcooking sobre gastronomia catalana i espanyola. La demostració culinària va ser conduïda per Marc Grañó, antic professor de cuina del Grau en Direcció Hotelera. Marc deixà la docència per conduir els seus propis restaurants: “La Cisa” a Premià de Dalt Restaurant La Cisa – Gaudeix d'una experiència culinària única. Barcelona i “La Barra del Gourmet” al centre de Barcelona.
Showcooking a una aula de l'Edifici Blanc.
Per acabar, l’últim dia de la Setmana Intercultural va comptar amb una visita cultural al Centre d’interpretació enològica de l’Alta Alella. Els estudiants van assistir a una conferència sobre enoturisme i van poder gaudir d’un tast de vins i altres productes gastronòmics.
Estudiants de la universitat FH Salzburg visitant el Centre d’interpretació enològica de l’Alta Alella, en el marc de la Setmana Intercultural.