S’inaugura el Fòrum QSA EPSI-FUAB, grup d’opinió sobre normes alimentàries

Foto Fòrum Seguretat Alimentària
El fòrum sobre normes alimentàries integra professors i alumni d’algunes de les 22 edicions dels programes de Màster i Postgrau en Gestió de la Seguretat i Qualitat Alimentària. L’objectiu d’aquest espai dins del Grup d’Opinió és consolidar un conjunt d’experts multidisciplinaris que proposin solucions per a les interpretacions i aplicacions de la legislació alimentària.

28/06/2019

El passat dimarts 28 de maig, es va donar tret de sortida al Fòrum sobre Normes Alimentàries del Grup d'Opinió en Gestió de la Qualitat i Seguretat Alimentària de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral.

Els coordinadors d'aquest fòrum són Juan Ramón Hidalgo i Manuela Hernández, professors del Màster i els Postgraus de Seguretat Alimentària, i entre els seus membres es troben exalumnes i representants dels més de 700 alumnes que ja han passat per aquests programes des de l'any 2000.

L'objectiu del Fòrum QSA és ser un espai referent que ofereixi ajuda tècnica-legal i solucions a les interpretacions legislatives sobre agroalimentària, en matèries com el frau alimentari, la qualitat i seguretat dels aliments, o les condicions en què es produeixen, distribueixen i consumeixen-, un imperatiu per al sector a causa dels canvis i a la necessitat d'adaptar-se a noves realitats socials, econòmiques i ambientals de l'entorn.

A l'acte d'inauguració hi varen participar la directora de l'Escola, Montserrat Iglesias-Lucía, la coordinació del Fòrum, i un grup d'exalumnes que actualment són directius, responsables o tècnics d'empreses agroalimentàries. Miquel Bonet, Ex-regulatory Affairs de Nestlé i membre de la junta directiva de SESAL, va oferir una conferència sobre innovació, estratègia i normes en la regulació de les empreses alimentàries.

Bonet és, juntament amb altres acadèmics i professionals del sector públic i privat de l'agroalimentària, membre del Comitè Científic del Fòrum QSA. El Fòrum també compta amb un Comitè Assessor, format per 5 alumni del Màster i els Postgraus que també treballen en institucions de referència, i que agrupen diferents disciplines: veterinària, enginyeria, farmàcia, nutrició, biologia, turisme i restauració, etc.

Els alumni, elements clau del Fòrum QSA

Una d'aquestes alumni que participarà en la primera reunió del Comitè Assessor, el 12 de juliol, és Mireia Romagosa. L'exalumna és Responsable d'Assumptes de Qualitat als Laboratoris Grand Fontaine i va acabar el Màster en Gestió de la Seguretat i la Qualitat Alimentària l'any 2018. Quan va rebre la proposta, no va dubtar en unir-se al Fòrum: "vaig considerar que era molt bona oportunitat poder participar-hi per poder créixer professionalment i continuar formant-me tot i haver acabat el Màster".


La titulada Mireia Romagosa, membre del Fòrum QSA, al seu lloc de treball.

La professional voldria, sobretot, incidir en la coordinació de jornades i ajudar en la difusió de tots els continguts que es produeixin des del Fòrum, ja que per ella es podrà aprofundir en temes d'interès comú i aportar punts de vista molt diversos des de la indústria, l'administració i la universitat, a la vegada que serà una "font de consulta en àmbits nous que encara no estan regulats, o l'aparició de nous productes o tendències de consum".

Segons el coordinador del Fòrum, Juan Ramón Hidalgo, els titulats i titulades són un component fonamental del grup, ja que són "persones especialistes vinculades a la indústria alimentària o a l'administració que tenen una visió molt directa a la problemàtica de com interpretar i aplicar la normativa en el seu dia a dia, i són les persones més capacitades per proposar i analitzar temes" sobre aquest àmbit.