Renovació del conveni amb l'Associació de Professionals de l'Arxivística de Catalunya

Renovació del conveni de col·laboració amb l'Associació de Professionals de l'Arxivística

La Fundació UAB i l'Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents, juntament amb l'Associació de Professionals de l'Arxivística i la Gestió de Documents de Catalunya (AAC), han renovat el seu conveni de col·laboració, el dimarts 9 de novembre, per seguir cooperant en la formació de persones expertes en arxivística, gestió de documents i governança de la informació i de les dades, en l’àmbit de l’administració pública i l’empresa privada. El conveni, amb una vigència de 4 anys més, ha estat signat per Maria Espadalé, Vicepresidenta Executiva de la Fundació UAB, i Francesc Giménez, President de l'Associació Catalana d'Arxivers.

20/12/2021

L'Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents, a través de la Fundació UAB, ha signat la renovació del conveni de col·laboració amb l'Associació de Professionals de l'Arxivística i la Gestió de Documents de Catalunya (AAC), aquest dimarts 9 de novembre, amb què es segueix la cooperació entre aquestes institucions en la formació de persones expertes en arxivística, gestió documental, governança de la informació i de les dades, en l'àmbit de l'administració pública i del sector privat.

Aquesta col·laboració s'ha oficialitzat amb la signatura del conveni per part de Maria Espadalé, Vicepresidenta Executiva de la Fundació UAB, i Francesc Giménez, President de l'Associació de Professionals de l'Arxivística i la Gestió de Documents de Catalunya. Joan Pérez Ventayol, Director de l'Escola, també ha estat present a l'acte.

La relació entre aquests entitats fa anys que està establerta: "L'Associació d'Arxivers va impulsar, des de l'inici, l'ESAGED, amb la col·laboració de la UAB, i el proper any en farà vint de la seva creació, i és fonamental i imprescindible seguir col·laborant junts", comenta Pérez Ventayol. Per la seva part, el president de l'AAC creu que és quelcom natural seguir cooperant ja que l'Escola és "el bressol de la majoria dels nous arxivers i arxiveres que surten, i és el forn dels futurs associats i associades".

L'acord segueix impulsant la formació contínua dels professionals i dels recent titulats universitaris, amb l'establiment de línies estratègiques en la creació i desenvolupament d'estudis de postgrau i de cursos d'especialització.

L'AAC contribueix amb un finançament a la realització d'aquestes formacions que s'imparteixen a l'ESAGED, i també, en oferir un guardó en metàl·lic per la convocatòria del Premi al Millor Treball Final de Màster, pels estudiants que cursen el Màster Oficial en Arxivística i Gestió de Documents. El certamen, que ja ha celebrat tres edicions, ha tingut un gran èxit de participació, tant pel nombre d'estudiants que hi han presentat els seus treballs, com per la qualitat de les seves investigacions. 

Pérez Ventanyol destaca que "els tres guardons concedits han estat per a titulades. Fet que segurament és causalitat, però sens dubte ajuda a impulsar les polítiques de gènere amb les quals l’Escola està plenament compromesa”. En referència als treballs presentats, remarca "la qualitat extraordinària dels estudis, en especial, d'aquest darrer any, que han estat molt brillants", explica el director de l'ESAGED. En aquest mateix sentit, "s'ha anat en una línia ascendent en la qualitat de les recerques dels estudiants, i en aquesta tercera edició del premi, hi havia molt nivell", afegeix Giménez. 

Amb aquest conveni es potencia la innovació i la recerca d'excel·lència des de l'aula amb estudis que es poden aplicar a la realitat del sector, al món laboral, i que poden contribuir a fer avançar en la professió. A més, s'afavoreix la difusió i publicació electrònica d'aquestes investigacions per fer-les arribar a la comunitat arxivística.i acadèmica. "Volem acostar la Universitat al terreny professional", comenta en aquesta línia el president de l'Associació d'Arxivers.

El Director de l'Escola conclou que des del centre universitari "s'ha de promocionar la creació de coneixement d'alta qualitat, l'avenç científic de la disciplina, i això es fa apostant per la recerca".