Masterclass per descobrir la intel·ligència de fonts obertes (OSINT)
Dijous 16 de maig, Àlex Lozano oferirà una masterclass per explorar el món de les OSINT i la seva rellevància a escala internacional, amb especial atenció a les seves aplicacions en la investigació privada.
03/05/2024
La intel·ligència de fonts obertes (en anglès, Open-Source Intelligence o OSINT) és una metodologia de recol·lecció i l'anàlisi de dades recollides de fonts obertes públicament. S’aplica l’OSINT per aconseguir tota la informació disponible que hi hagi en qualsevol font pública sobre una empresa, persona física o qualsevol cosa que vulguem investigar. Fent, així, que tot aquest cúmul d’informació es converteixi en intel·ligència que serveixi a l’hora de ser més eficaços per d’obtenir un resultat.
Fonts d’aquest tipus poden ser mitjans de comunicació, internet, dades governamentals, publicacions acadèmiques, dades comercials... I es poden fer servir tant en àmbits de recerca, com en periodisme, estudis de mercat, seguretat, procediments legals, etc.
Alex Lozano, professor col·laborador a l’assignatura d’Investigació Privada del Grau en Prevenció i Seguretat Integral i fundador i CEO de l'empresa Cibergy, explicarà a la masterclass “OSINT Unveiled: Exploring International Trends and Key Applications” quin ús es pot donar a les fonts obertes en l'àmbit de la investigació privada, l’àmbit en el qual és expert. La classe, que serà de 16:30 h a 17:30 h, a l'aula 144 i en anglès, aprofundirà en el panorama de la recopilació d’informació i anàlisi i les seves implicacions per a tendències globals.
L’EPSI rebrà amb aquesta masterclass diversos professors dels Estats Units i de Polònia que s’han convidat. Així com partnes d’Europa de forma online. La classe online serà oberta, però pel format presencial serà restringit i cal inscriure’s al formulari que s’ha habilitat.
Cibergy, l’empresa que va fundar, és una consultora d’investigació i ciberintel·ligència que facilita a empreses i organitzacions l’accés, amb suport legal, a informació verídica i contrastada a xarxes socials i internet.