La UAB presenta la seva oferta d'estudis al Saló de l'Ensenyament

Saló de l'Ensenyament

Del 13 al 17 de març, la UAB estarà present al Saló de l'Ensenyament per informar sobre l'oferta d'estudis de grau i els serveis per a la comunitat universitària. L'estand de la UAB serà el B237 i estarà situat al pavelló 1 de Fira de Barcelona, al recinte de Montjuïc. Hi haurà una cinquantena d'estudiants i docents informant sobre totes les titulacions de la Universitat. La UAB, a més, participarà en l'Espai Ciència organitzant activitats divulgatives sobre traducció, psiquiatria, telecomunicacions, biologia, psicologia, prehistòria i física.

05/03/2024

El saló obrirà de 9 a 19 h el dimecres 13, el dijous 14 i el divendres 15. El dissabte dia 16, l'horari serà de 9 a 20 h. I el diumenge dia 17, el saló romandrà obert de 9 a 14.30 h. Els informadors de la UAB faran servir tauletes, fulls de mà i punts de llibre amb codis QR per reduir al màxim l'ús de paper. A més, l'estand de la UAB serà, com l'any passat, un espai més sostenible, proper i ergonòmic.

El saló es centrarà en la informació sobre l'oferta de graus i sobre els serveis i les singularitats del campus de la UAB, un entorn interdisciplinari i internacionalitzat on es pot participar en un ampli ventall d'activitats culturals i comunitàries per fer del pas per la universitat una gran experiència enriquidora. Pel que fa a l'oferta acadèmica de màster i postgrau, la UAB organitza fires virtuals per informar sobre els màsters, els postgraus i els doctorats que imparteix. La propera edició tindrà lloc el mes de maig.

Divulgació al Saló

A més, al mateix recinte del Saló de l'Ensenyament, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació organitza l'Espai Ciència, on els visitants podran participar en multitud de tallers i demostracions científiques. Docents de la UAB dirigiran activitats lúdiques i divulgatives sobre diferents camps acadèmics.

El dimecres, dia 13, El grup TransMedia Catalonia organitzarà l’activitat «Tothom a jugar! Com fer els videojocs més inclusius i accessibles» (de 9.30 a 11.30 h), on els participants experimentaran de primera mà les barreres que hi pot haver als videojocs per a diferents perfils d’usuari. A la tarda, de 16 a 18 h, el Grup de Recerca Translacional en Neurociència del Comportament oferirà un taller per conèixer com apliquem les noves tecnologies digitals a la recerca en l'envelliment saludable i de malalties neurodegeneratives, tant a nivell de recerca bàsica com clínic.

El dijous, 14 de març, la Unitat de Logística i Aeronàutica de la UAB donarà a conèixer, de 9:30 a 11:30 h, un projecte europeu de vols en formació per estalviar combustible i reduir emissions mitjançant uns simuladors de vol i de gestió de tràfic amb els quals podran interactuar els visitants. A la tarda, de 16 a 18 h, el Grup de Biologia de Sistemes de la Infecció (SYSBIOLAB) organitzarà un taller per descobrir l'origen i la problemàtica de les resistències antibiòtiques i aprofundir en els sorprenents mecanismes microbians que les generen tot experimentant com es treballa en un laboratori de bioquímica.

El divendres, dia 15, de 12 a 14 h, serà el torn de la psicologia clínica: un taller permetrà valorar el pensament creatiu dels participants i conèixer la relació entre creativitat i benestar. Seguidament, de 16 a 18 h, la Unitat de Biologia Cel·lular i Genètica Mèdica oferirà una activitat amb microscopis òptics on es podrà observar diferents preparacions cel·lulars i histològiques fins a una magnificació de 1000x (mil augments) per identificar estructures subcel·lulars.

El dissabte, 16 de març, de 16 a 18 h, el Departament de Prehistòria portarà una petita mostra del laboratori d'arqueobotànica per explicar, amb l'ajuda de microscopis, com podem conèixer aspectes sobre els nostres avantpassats -què menjaven, com es vestien, com es curaven, etc.- a partir d'aquests petits testimonis. I l'últim dia del Saló, el diumenge, 17 de març, el Grup d'Òptica del Departament de Física organitzarà, de 9:30 a 11:30 h, una activitat on s'explicarà en què consisteixen diversos fenòmens òptics -els colors, la difracció, la fluorescència, la reflexió o la polarització- i s'experimentarà amb la llum per a descobrir què és i com es comporta.

Nova menció dual

Com a novetat acadèmica, el curs 2024-2025, el Grau en Empresa i Tecnologia estrenarà la menció dual, consistent en desenvolupar part dels estudis en una empresa o institució. La menció dual implica que entre un 20 i un 40% dels crèdits ECTS del grau es desenvolupen en una entitat col·laboradora, que pot ser "una empresa, organització social o sindicat, una institució o administració", segons estableix el Reial Decret 822/2021. Els crèdits cursats a l'entitat col·laboradora han d'incloure la realització del treball final de grau. L'activitat formativa s'alternarà amb una activitat laboral retribuïda.

El Grau en Empresa i Tecnologia és una titulació de la Facultat d'Economia i Empresa que s'imparteix al campus de Sabadell. Es tracta d'uns estudis pioners a Espanya i enfocats a formar professionals que participin en projectes digitals, implementin grans sistemes de gestió (planificació de recursos, relació amb els clients, gestió de la cadena de subministrament, etc.), gestionin big data i desenvolupin nous models de negoci. La formació dual es desenvoluparà durant el quart curs de la carrera (60 crèdits ECTS).

El curs 2024-2025, a més, hi haurà una novetat en el Grau en Bioinformàtica, una carrera interuniversitària que imparteixen conjuntament la UAB, la UB, la UPC i la UPF: el grau passarà a oferir-se a preu públic (18,46 euros per crèdit ECTS). I, dins del procés de remodelació dels graus de la UAB per adaptar-los als progressius canvis socials i tecnològics i per reforçar l'ocupabilitat dels titulats i titulades, es presentarà un Grau en Antropologia Social i Cultural amb novetats al pla d'estudis per actualitzar l'enfocament de la formació.

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat