La UAB participa en un dels tres projectes Synergy Grant d'humanitats concedits enguany
Fatma Sinem Eryilmaz, professora associada del Departament d'Història Moderna i Contemporània, en col·laboració amb Alexander Fidora, investigador ICREA al Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana, ha aconseguit fons per estudiar les ciències ocultes en les cultures islàmiques, un dels tres projectes Synergy Grant de l'àmbit de les humanitats reconeguts en la convocatòria d'aquest any de l'ERC.
11/11/2024
L'equip de la UAB treballarà com a soci investigador juntament amb investigadors de la Universitat Catòlica de Lovaina (Bèlgica), la Universitat de Bolonya (Itàlia), la Universitat de Carolina del Sud (Estats Units) i la Universitat Friedrich Alexander (Alemanya) en el projecte MOSAIC (Mapping Occult Sciences Across Islamicate Cultures).
Durant els pròxims sis anys, un equip d'uns 35 investigadors sènior, júnior i estudiants de doctorat estudiarà documents, objectes i imatges produïts en un ampli ventall de tradicions lingüístiques i culturals, com l'àrab, el turc, el persa, el grec i l'assiri, que es van utilitzar entre l'antiguitat tardana i el segle XIX en una extensa àrea geogràfica, que s'estén des de la península Ibèrica fins a l'Índia.
Els investigadors de la UAB treballaran sobre les xarxes intel·lectuals i socials que van florir a Anatòlia i el Mediterrani, la relació entre epistemologia i història política, i els seus reflexos en la literatura i l'art.
La Beca Synergy de l'ERC té com a objectiu donar suport a projectes destacats que només es poden abordar mitjançant la posada en comú de diverses perspectives, habilitats i recursos. En la convocatòria d'aquest any s’han reconegut 57 projectes d’entre les 548 propostes presentades. La dotació pressupostària per a dur a terme MOSAIC és de 9 M €, 655.000 dels quals són destinats a l'estudi que duran a terme els investigadors de la UAB.