La UAB col·labora en l'atenció psicològica a les dones de Badia del Vallès

SPL

El rector de la UAB, Javier Lafuente, i l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, han presentat un acord de col·laboració per a la prestació del servei d'atenció psicològica a dones de la localitat vallesana.

26/05/2022

La presentació ha tingut lloc en una trobada al consistori de Badia del Vallès a la qual hi han assistit també la responsable de la unitat de psicogènere del Servei de Psicologia i Logopèdia, Margot Pujal, i la degana de la Facultat de Psicologia, Tatiana Rovira, que ha declarat que aquesta col·laboració representa "una fita molt important" per al centre.

El rector, per la seva banda, ha afirmat que la UAB vol combinar "el reconeixement mundial i l'impacte local" i per això s'ha congratulat que les institucions plantegin "reptes reals" a la universitat per poder tenir incidència directa "en les persones". En el mateix sentit, l'alcaldessa ha destacat que aquest acord permet "apropar al territori" el treball de la UAB en l'àmbit acadèmic i ha assegurat que, a més, la visibilització de la tasca realitzada per la universitat té "un efecte molt positiu en el nostre jovent".

Atenció al CIRD

La unitat de psicogènere del Servei de Psicologia i Logopèdia assignarà una psicòloga que durà a terme la prestació d'atenció psicològica durant 10 hores setmanals al Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD) de Badia del Vallès, situat a l'edifici El Molí. L'Ajuntament, segons el conveni, destinarà una partida de 19.708 euros per cobrir les despeses que es puguin derivar de la realització de l'atenció psicològica. L'acord estipula també que es treballarà "coordinadament amb els serveis socials bàsics i els d'atenció especialitzada de la xarxa d'atenció i recuperació a les dones, atenent el procés específic de cadascuna" de les persones ateses.

Gràcies a l’acord, Badia del Vallès podrà beneficiar-se de l’experiència i els coneixements de la unitat de psicogènere del Servei de Psicologia i Logopèdia de la Facultat de Psicologia de la UAB, que ofereix "acollida, acompanyament, assessorament i treball psicoterapèutic, des d’una perspectiva especialitzada en gènere per a persones que han viscut o viuen malestars i conflictes emocionals (personals i interpersonals), o relacions abusives, o microviolències o violències de gènere (incloses les violències lgtbiq+) com a resultat de les desigualtats i identitats binàries de gènere, per tal d’acompanyar i oferir eines per a potenciar una salut feminista".

Amb aquesta iniciativa, a més, l'Ajuntament de Badia del Vallès millora els recursos per complir amb l'objectiu marcat per l'article 56 de la Llei 5/2008, de 24 d'abril, segons el qual correspon als municipis "programar, prestar i gestionar els serveis d'informació i atenció a les dones i efectuar la derivació als diferents serveis en els termes especificats en la llei".

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar
  • Reducció de les desigualtats
  • Igualtat de gènere