La Fundació UAB felicita el Nadal donant suport econòmic al programa #BequesRefugi de la FAS

Imatge composta de foto de grup del personal de la Corporació UAB i un text de felicitació

Per segon any, la Fundació UAB aporta el pressupost de l'elaboració de la felicitació de Nadal al programa de la FAS #BequesRefugi, destinat a compensar situacions que dificultin l’evolució acadèmica dels estudis universitaris oficials de l’alumnat de la UAB vinculat als seus programes d’acollida.

04/12/2023

Des de 2016, les Beques #UABRefugi han facilitat el retorn a la universitat de més de 100 estudiants refugiats i refugiades.

Els darrers dos anys s'han vist marcats per la conflictivitat bèl·lica que ha seguit assetjant al poble ucraïnès i, darrerament, s'ha endurit a la franja de Gaza, a Palestina. Milers de persones han perdut la vida o s'han vist desplaçades de casa seva, entre les que es troben estudiants que no compten amb recursos per poder continuar la seva formació.

No obstant, segons informa ACNUR, l'agència de les Nacions Unides per als refugiats, l'augment de la sensibilització i d'aportació de fons de governs i institucions està propiciant que cada cop més estudiants en situació de refugi puguin accedir o seguir amb estudis superiors. En el 2023, la matriculació en estudis d'educació superior a nivell mundial de persones refugiades va assolir el 7%, un augment significatiu comparat amb l'1% de 2019, tot i que encara lluny del 15% que s'ha establert com a objectiu per al 2030.

LA UAB, campus d'acollida

La UAB dona suport a l’alumnat amb necessitat de protecció internacional. Les beques #UABRefugi, a través del Programa d'Acollida per a Persones en Cerca de Refugi de la Fundació Autònoma Solidària, fan possible que joves refugiats/ades puguin reprendre i culminar els seus estudis en igualtat de drets.

Aquest curs 2023-2024, joves de l’Afganistan, Ucraïna, Rússia o Colòmbia es troben entre les 42 persones que s’han matriculat a graus, màsters i doctorats a la UAB amb l’ajut d’exempció de matrícula UAB Refugi.  

De nou, la FUAB recolza el projecte per tal de reforçar la convocatòria complementària d’ajut a l’estudi, amb la finalitat de què l’alumnat refugiat de la UAB pugui compensar les situacions de precarietat socioeconòmica. L’ajut a l’estudi complementari permet tenir accés a material tecnològic, tiquets de transport i/o altre material acadèmic necessari per poder desenvolupar-se en els seus estudis.  

Més informació sobre les beques

La Fundació UAB, com a entitat creada en el si de la Universitat Autònoma de Barcelona i que comparteix tots els seus valors, se suma aportant l'import de l'elaboració de la felicitació nadalenca a l'acció Beques #UABRefugi per als estudiants refugiats, que han hagut de deixar enrere les seves llars i famílies per treballar en el seu futur a la UAB.

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Reducció de les desigualtats
  • Educació de qualitat