Jornades: "La vulnerabilitat encara avui" a la UAB
Els pròxims dies 19 i 20 de desembre es duran a terme les jornades titulades "La vulnerabilitat encara avui". L'activitat tindrà lloc a la sala Tarotdequinze de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Facultat de Filosofia i Lletres (FFiL) i comptarà amb la participació de destacades acadèmiques i escriptores de renom internacional
03/12/2024
El Departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona organitza els dies 19 i 20 de desembre de 2024 les jornades titulades "La vulnerabilitat encara avui". L'activitat tindrà lloc a la sala Tarotdequinze de la Facultat de Filosofia i Lletres (FFiL) i comptarà amb la participació de destacades acadèmiques i escriptores de renom internacional.
Programa
19 de desembre de 2024, de 15 h a 18 h
- Aura Cumes (Guatemala): La vulnerabilitat política.
- Verónica Gago (Argentina): La vulnerabilitat econòmica.
20 de desembre de 2024, d’11 h a 14 h
- María Patricia Pérez Moreno (Mèxic): La vulnerabilitat epistèmica.
- Lina Meruane (Xile): La vulnerabilitat narrativa.
Les jornades convoquen veus significades dels feminismes del Sud global que han contribuït des de la teoria i des dels activismes a dur a terme una renovació crítica i situada de la vulnerabilitat en clau interdisciplinar.
Aura Cumes (Guatemala): Antropòloga i activista maia k’iche’, analitza les formes en què el colonialisme i el patriarcat perpetuen la vulnerabilitat política dels pobles indígenes, promovent resistències decolonials.
Verónica Gago (Argentina): Sociòloga i feminista, aborda la vulnerabilitat econòmica generada pel neoliberalisme i les estratègies col·lectives de resistència des dels marges, destacant l’economia popular.
María Patricia Pérez Moreno (Mèxic): Filòsofa i investigadora, critica la colonialitat epistèmica i reivindica sabers plurals que transformin les exclusions en espais de reconstrucció del coneixement.
Lina Meruane (Xile): Escriptora i acadèmica, reflexiona sobre la vulnerabilitat narrativa explorant el cos, la malaltia i el relat com a formes de resistència cultural i política.