Inauguració del curs acadèmic 2024-2025 a la Facultat de Biociències amb una conferència del Dr. Jordi Barbé
La Facultat de Biociències inaugura el curs acadèmic 2024-2025 amb una conferència sobre els superbacteris a càrrec del Dr. Jordi Barbé, catedràtic de Microbiologia del Departament de Genètica i de Microbiologia. L’acte, que se celebrarà el proper dilluns 14 d’octubre a les 13:00h, inclourà també el reconeixement als millors Treballs de Fi de Grau del passat curs 2023-24 i els premiats del curs anterior 2022-23, així com un reconeixement per part de la Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular (SEBBM) a l'alumnat dels graus en Bioquímica i en Biotecnologia amb la millor trajectòria acadèmica.
14/10/2024
El proper dilluns 14 d'octubre de 2024 a les 13:00h, la Facultat de Biociències inaugurarà el nou curs acadèmic amb una jornada a la Sala d’Actes. L'esdeveniment comptarà amb la conferència titulada "L’art suprem de l’escapisme als antibacterians: els superbacteris", a càrrec del Dr. Jordi Barbé, catedràtic de Microbiologia del Departament de Genètica i de Microbiologia de la nostra facultat.
El Dr. Barbé abordarà la problemàtica global dels bacteris multi resistents als antibacterians, més coneguts com a "superbacteris", els seus orígens i els desafiaments que suposen per a la medicina moderna. Aquesta conferència ofereix una oportunitat única per aprofundir en un dels temes més rellevants del camp de la microbiologia i la salut pública.
A més, en el marc de l'acte es farà un reconeixement a l'alumnat amb els millors Treballs de Fi de Grau (TFG) dels graus en Biociències del curs 2023-2024, així com als TFGs premiats del curs 2022-2023 a les convocatòries de Premis als millors TFGs amb Perspectiva de Gènere de la UAB (Observatori per a la Igualtat), Premis als millors TFGs en Modalitat ApS de la UAB (Fundació Autònoma Solidària), Premis Arcadi Oliveres als millors TFGs per a la Justícia Global de la UAB (Fundació Autònoma Solidària) i Premis del Col·legi de Biòlegs de Catalunya als millors Projectes de Fi de Grau. Aquest reconeixement vol posar en valor l’esforç i dedicació dels estudiants que han excel·lit en els seus projectes de recerca.
L'acte clourà amb un reconeixement per part de la Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular (SEBBM) a l'alumnat dels graus en Bioquímica i Biotecnologia amb la millor trajectòria acadèmica. Aquest reconeixement serà de la mà del Dr. Raúl Estévez Povedano, vocal de la Junta Directiva de la SEBBM.
Recordar a tot l’alumnat que aquest esdeveniment forma part del programa RAC Participa Biociències, una activitat que permet obtenir crèdits de reconeixement acadèmic per la seva participació en activitats de participació de la Facultat de Biociències. Registreu la vostra assistència aquí.
Us hi esperem!