Hackató d'Enginyeria a la UAB: 120 Estudiants Participen en una Marató de 32 Hores

Estudiants d'enginyeria superant les proves de UABTHEHACK!

L’Escola d’Enginyeria de la UAB ha estat l'epicentre d'un esdeveniment innovador i desafiant: un hackató d'enginyeria en què van participar 120 estudiants durant una marató de 32 hores. Aquest esdeveniment, celebrat els dies 18 i 19 de maig, va reunir joves talents amb l'objectiu de resoldre problemes reals plantejats per empreses.

06/06/2024

El hackató, organitzat per l’associació d’estudiants TECNOUAB i la direcció de l’Escola d’Enginyeria en col·laboració amb diverses empreses i entitats locals, com Caixa Enginyers, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i la consultoria informàtica NTT DATA es van centrar a proporcionar solucions pràctiques i aplicables a desafiaments industrials i tecnològics actuals. Els estudiants, agrupats en equips multidisciplinaris, van treballar sense descans durant 32 hores per desenvolupar projectes que poguessin ser implementats en un entorn real​.

Entre els projectes presentats, van destacar solucions per a l'optimització de processos logístics, el desenvolupament d'aplicacions d'intel·ligència artificial per a la millora de l'eficiència energètica, i la creació de prototips per a nous productes tecnològics. Aquests projectes no només van demostrar la capacitat tècnica dels estudiants, sinó també la seva creativitat i habilitat per treballar sota pressió.

Caixa Enginyers

·  1r Premi: Marta Gimenez, Pau Domínguez, Mikel Garzón, Sergi Juarez, per la seva solució per a Caixa Enginyers.

·  2n Premi: Arnau Claramunt Soler, per la seva proposta innovadora per a Caixa Enginyers.

·  3r Premi: Genís Carretero i Pau Serrat, finalitzant el pódium de Caixa Enginyers

FGC

·  1r Premi: Fiona Bela, Jace Herzog i Anna Vallvé

NTTData

1r Premi: Eric Jiménez, Aleix Sancho, Arnau Perich i Joan González

Rookies

1r Premi: Naïm Saadi, Nataly Yhislane i Lluc Vivet

L'esdeveniment va comptar amb la presència i el suport de professors, mentors i representants de les empreses col·laboradores, que van oferir orientació i feedback als participants. A més, es van organitzar xerrades i tallers que van proporcionar als estudiants coneixements addicionals i eines per afrontar els reptes plantejats.

El hackató va ser considerat un èxit rotund tant per l'organització com pels participants. Els estudiants van tenir l'oportunitat d'aplicar els seus coneixements teòrics en un context pràctic, millorant les seves habilitats de treball en equip i resolució de problemes. Per altra banda, les empreses van obtenir idees fresques i innovadores que poden contribuir significativament a les seves operacions i estratègies​.

Per a més detalls sobre el hackató i els projectes desenvolupats, podeu visitar les següents fonts: