Els premis CIEU-FEiE: 15 anys fomentant l'esperit emprenedor

Guanyadors/es, ponents i membres de l'equip del CIEU amb els seus reconeixements
Guanyadors/es, ponents i membres de l'equip del CIEU amb els seus reconeixements

El dijous, 12 de desembre, es va celebrar la quinzena edició dels guardons que reconeixen les millors idees i projectes d’innovació de l’alumnat de l’Autònoma. Gairebé un centenar de projectes van concórrer al certamen en les tres categories establertes: “Escola FUAB Formació”“Facultat d’Economia i Empresa” i “General UAB”.

13/12/2024

El Centre d’Iniciatives Emprenedores Universitàries de la UAB (CIEU) va celebrar el 15è aniversari amb una nova edició del Premi a la millor idea emprenedora de 2024. L’esdeveniment, que va tenir lloc a la sala d’actes de la Facultat d’Economia i Empresa, va reunir més de tres-centes persones interessades en conèixer les propostes disruptives generades pel talent universitari: gairebé un centenar de projectes s’han presentat enguany a la competició.

L’acte es va iniciar amb les paraules de benvinguda d’Andreu Turró, director del CIEU, destacant la gran qualitat de les iniciatives emprenedores rebudes. També va recordar que el CIEU es va crear fa quinze anys amb “l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor entre l’alumnat. El que és coherent amb els objectius estratègics de la UAB”. Els plans d’estudis impulsen la sensibilitat per la innovació a la comunitat universitària per a crear empreses amb valor afegit. A més, va explicar que els estudiosos en la matèria contemplen que la creació de negocis és important per l’economia d’un país, perquè genera menys atur, més increments de salaris, més renovació del parc empresarial, més ingressos per l’Estat”, va dir Turró

 

Taula de ponents de l'acte.
Taula de ponents de l'acte.

 

Stefan van Hemmen, vicedegà d’Alumnat, Emprenedoria i Ocupabilitat de la Facultat d’Economia i Empresa va destacar la gran satisfacció que representa acollir el lliurament de premis a la Facultat. “El nostre compromís amb l'emprenedoria no existiria si no fos per actes com aquest, que donen sentit al contingut dels coneixements que oferim en els graus”, va esmentar.

Maria Espadalé, vicepresidenta executiva de la Fundació UAB, va recordar els inicis del CIEU, que van ser l'any 2008, per potenciar l'esperit emprenedor entre els estudiants de l'antiga Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera, que ara està integrada dins l'Escola FUAB Formació, i que aquesta iniciativa es va ampliar a la resta de titulacions del  Centre i de la Universitat Autònoma de Barcelona. Espadalé va explicar que els conceptes d’emprenedoria i innovació són fonamentals en la formació universitària perquè “desenvolupen el pensament crític, la creativitat, la resolució de problemes o la capacitat d’adaptar-se a nous contextos, i preparen els estudiants per afrontar els reptes d’un món laboral, canviant i global”, va afegir.

 

Intervenció de Silvia Gómez, durant un instant de la seva ponència inspiradora sobre emprenedoria
Intervenció de Silvia Gómez, durant un instant de la seva ponència inspiradora sobre emprenedoria que va oferir.

 

Sílvia Gómez: de la recerca de màxim nivell al món de l’emprenedoria 

La conferenciant convidada a exposar la seva experiència en emprenedoria va ser Silvia Gómez, co-fundadora i CEO de Sens Solutions, una empresa que ofereix serveis de monitoratge de l’aire i de l’aigua per a les indústries hotelera i sanitària.

Gómez, Llicenciada en Química i Màster en Ciències i Tecnologies Químiques a la UAB, es va dedicar al món de la recerca d’alt nivell estatal i europeu treballant per l’Institut Català de Nanociències i Nanotecnologia desenvolupant aplicacions sanitàries en l’àmbit dels sensors i biosensors. 

A més de fer investigació, va decidir emprendre i va participar l’any 2014 a un programa de generació d’idees del Parc de Recerca de la UAB. El seu projecte va guanyar el Premi EcoEmprendedores XXI, i la seva empresa va començar a funcionar el 2016.  

L’objectiu de la seva exposició ha estat promoure l’emprenedoria i motivar a l’alumnat, oferint-los consells i obrint-los el ventall d’opcions per innovar. “Vosaltres teniu un potencial que no us el podeu ni imaginar, podeu fer tot allò que us proposeu". La qüestió, comentava, “és saber-vos envoltar de persones que en sàpiguen i us puguin ajudar".

 

Guardonats i guardonades de la categoria "Escola FUAB Formació" juntament amb Maria Espadalè, vicepresidenta executiva de la FUAB, i Maria Noguera, directora de Turisme i Direcció Hotelera de l'Escola.
Guardonats i guardonades de la categoria "Escola FUAB Formació" juntament amb Maria Espadalé, vicepresidenta executiva de la FUAB, i Maria Noguera, directora de Turisme i Direcció Hotelera de l'Escola.

 

Guanyadors/es del XV Premi CIEU a la millor idea emprenedora de 2024 

L’acte va continuar amb el lliurament de guardons als estudiants. Prèviament, els finalistes havien exposat breument en què consistia la seva idea de negoci. 

Aquest és el llistat de guanyadors i guanyadores: 

Categoria “Escola FUAB Formació”: 

  • 1r Premi: Ana Laura Perez Ruiz, Katrin Leitenmayer, Zadith Benavides, estudiants del Màster en Gestió d'Empreses Hoteleres, pel projecte “Sisters in coffee” 

  • 2n Premi: Claudia Mastrocesare i Claire Soraluze, del Màster en Direcció i Organització de Turisme i Esdeveniments, per la proposta “Projecte Rento, tu cosa es mi cosa” 

  • 3r Premi: Xu Chi i Wang Zijing, del Màster en Direcció i Organització de Turisme i Esdeveniments, pel projecte “Projecte PetBubble”. 

Categoria “Facultat d'Economia i Empresa“: 

  • 1r Premi: Hugo Pérez i Álvaro Ramírez, estudiants del Grau en Administració i Direcció d'Empreses, per “Bonsai Studio” 

  • 2n Premi: Gerard Castilla, Emmanuel González i Ion Padilla, dels Graus en Economia i Sociologia, per “CycleZen” 

  • 3r Premi: Francesc Gómez, del Grau en Economia i Tecnologia, per “Therapy” 

Categoria “General UAB”: 

  • 1r Premi: Daniel Aguena, Daniella Matzuda, Aurelio Ochoa i Domenica Cobo, del Màster en Emprenedoria i Innovació Social, per “JUNTOS, de JXE” 

  • 2n Premi: Lisa Salvano, Elisabet Benet, Nikolay Gospodinov i Alpha Hailu, estudiants del Grau en Administració i Direcció d'Empreses (anglès), per “DOZIS energy”

  • 3r Premi: Danna Muñetones, Samuel Renaud, Natalia Mera, Magdalena Davanzo i Maria Jose Erazo, del Màster en Emprenedoria i Innovació Social, per “Impactia”. 

 

Per concloure l’acte, Anabel Galán, vicerectora d’Alumnat i Ocupabilitat de la UAB, va felicitar tots els participants per les propostes presentades al concurs, i va afegir, que aquestes tenen un gran potencial per poder impactar socialment. “L’emprenedoria passa per afrontar reptes que transformin la societat, que facin pensar en quines són les necessitats de les persones i es treballi per buscar-hi solucions”, va concloure.

 

Els estudiants guanyadors de la categoria "Facultat d'Economia i Empresa" recullen el seu premi.
Els guanyadors del 2n Premi de la categoria "Facultat d'Economia i Empresa".