Economia Social i Solidària, el postgrau arriba a les sis edicions amb un centenar d'alumnes

Presentació del Postgrau d'Economia Social i Solidaria a la Sala de Graus de la Facultat d'Economia

La Facultat d’Economia i Empresa va presentar, el dimecres 8 de febrer, la sisena edició del postgrau en ‘Economia Social i Solidària: Desenvolupament Local, Cooperativisme i Transformació Social’. La presentació va anar a càrrec de Millán Díaz-Foncea, expert en economia social de la Universitat de Saragossa (UNIZAR).

 

21/02/2023

Renovar el Postgrau en Economia Social i Solidària una 6a edició és un èxit de compromís i debat social

Rosa Garcia-Hernández, coordinadora

El postgrau d’Economia Social i Solidària es consolida amb la seva sisena edició. Durant la presentació del 8 de febrer, el professor de la Universitat de Saragossa (UNIZAR), Millán Díaz-Foncea, va assenyalar l'importantíssim paper de les universitats en l’ecosistema de l’ESS. A més, Foncea va remarcar que “cal potenciar la universitat com a laboratori d’intercanvi d’idees i avançar cap a una estructura semblant a una cooperativa”. Aquí és on entrà Rosa García-Hernández, coordinadora del postgrau, amb una idea agosarada, però essencial. “No podem entendre l’economia només en la maximització del benefici”, manifesta la professora.

“L'objectiu d'aquest Postgrau és ensenyar als estudiants a incorporar altres valors que busquin la transformació social dins l’Economia productiva”, matisa García-Hernández. L'ESS busca humanitzar l’economia i posar a les persones al focus de les decisions. Durant la conferència, Díaz-Foncea va presentar l’informe 2022 sobre la Formació Universitària en l’Economia Social de la xarxa ENUIES, constituïda l'any 2003 i que té per objectiu la cooperació científica entre els centres formadors que es dediquin a fer recerca en l'economia social. “Les universitats són indispensables per la incorporació de l’Economia Social i Solidària”, confessa l’expert.

Els valors són indispensables, així ho manifestaven la resta de ponents a la sessió. A banda de Díaz-Foncea i García-Hernández, durant la presentació també va participar la subdirectora general d'Economia Social i Solidària i Cooperatives de la Generalitat de Catalunya, Roser Hernández Gurrera, que va valorar que “la universitat és el lloc on tirar endavant els canvis, ja que és on es refina el sentit crític”.

La presentació va comptar amb la presència del gerent de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sabadell, Josep Maria Matencio; i el vicedegà d'Inserció Laboral, Emprenedoria i Pràctiques de la Facultat d'Economia i Empresa a la UAB, Valeri Sorolla.

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Treball digne i creixement econòmic
  • Reducció de les desigualtats
  • Pau, justícia i institucions sòlides
  • Indústria, innovació i infraestructures
  • Educació de qualitat