Conferència sobre l'exclusió escolar amb la Doctora Verónica López
El passat 17 d'octubre, la Doctora en Psicologia Verónica López, va fer una conferència a la Facultat de Psicologia sobre micropràctiques d'exclusió i segregació a l'aula i a l'escola.
10/10/2022
L'augment dels nivells i condicions de segregació i desigualtat educativa són algunes de les conseqüències de la inequitat i la vulnerabilitat en l'educació, fruit de la pandèmia. Arribats a aquest punt, cal reflexionar sobre les trajectòries i experiències dels i les estudiants en risc d'abandonament, deserció, pausa del sistema escolar, i que no només viuen una situació de vulnerabilitat, sinó també d'exclusió pel seu avanç i participació en el sistema educatiu.
Verónica López és Doctora en Psicologia per la Universitat Autònoma de Madrid. Actualment, és professora titular de l'Escola de Psicologia de la Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso (Xile), on dirigeix el Centre d'Investigació per a l'Educació Inclusiva i el Programa de Suport a la Convivència Escolar. Ha estat Doctora del Programa de Doctorat en Psicologia PUCV i Editoria de la Revista Psicoperspectivas. Els seus temes d'investigació són violència escolar, convivència escolar i inclusió educativa.
El passat 17 d'octubre, vam rebre la Doctora López a la sala Jaume Cruz de la Facultat de Psicologia, de 12 a 14h. Durant la presentació, la conferenciant va compartir resultats de la investigació "La inclusión excluyente: Prácticas de exclusión y segregación en escuelas chilenas".