Conferència magistral «W3C: Construyendo la web»

L’àmbit d’Arxivística i Gestió de Documents UAB col·labora, juntament amb ODILO i ANABAD, en una xerrada en línia que tindrà lloc el dilluns 3 de març, impartida per Chus García, director d'estàndards de W3C. Una sessió enfocada en els desafiaments i les oportunitats que presenta la construcció de la Web actual.
24/02/2025
L’àmbit d’Arxivística i Gestió de Documents de l’Escola FUAB Formació, juntament amb la Federación Española de Asociaciones de Archiveros, Bibliotecarios, Arqueólogos, Museólogos y Documentalistas (ANABAD) i l’empresa ODILO, col·labora en una sessió magistral sobre els desafiaments i les oportunitats que presenta la construcció del Web actual, el dilluns 3 de març, a les 17 h.
La conferència «W3C: Construyendo la web», que tindrà lloc en format online, serà a càrrec de Chus García, director d'estàndards de World Wide Web Consortium (o W3C). Els assistents podran conèixer les tendències futures en l'àmbit dels estàndards web i complementar els coneixements sobre l'exercici professional en l'administració i les organitzacions que hi interactuen en un àmbit digital.
Aquesta és una oportunitat per aprendre d'un dels experts més destacats en la construcció de la web i estar al dia en les darreres tendències i avenços tecnològics del sector.
Aprendre a contextualitzar els arxius en un entorn digital
La xerrada s’emmarca dins del curs “La administración digital: conceptos, contexto, normas, métodos y prácticas”, que es va posar en marxa l’octubre de 2024 i s'acabarà el 30 de juny de 2025. Dirigit per Alejandro Delgado i amb la col·laboració també dels tres organismes, el programa ofereix assignatures i múltiples conferències que permeten que els estudiants adquireixin eines per dur a terme les tasques corresponents a aspectes normatius i tecnològics dins de l'administració electrònica.
L'objectiu d'aquest curs és enquadrar la teoria i la pràctica de l'Arxivística i la Gestió Documental en el context normatiu i tecnològic d'un entorn digital. S’aborden temes com l’adaptació a les tecnologies emergents i les pràctiques actuals. Amb un enfocament en aspectes legislatius, estàndards de mercat i context socioeconòmic, la formació pretén ser una experiència enriquidora per a tots els participants a la recerca de coneixements actualitzats i rellevants a l’àmbit digital.