Cicle AmicsUAB contra les Violències Masclistes 25N
L’11 de desembre, Amics UAB organitzen un nou cicle de conscienciació i reflexió sobre les violències masclistes, en commemoració al 25 de novembre, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.
04/12/2024
Aquesta jornada començarà amb un Taller d'Autodefensa Feminista de 17:00 a 18:30, a càrrec de Karin Konkle, una reconeguda especialista en autodefensa feminista amb una trajectòria de més de 20 anys ensenyant estratègies de defensa personal per a dones.
Ha impartit cursos en institucions acadèmiques, empreses i entitats feministes, promovent l'autodefensa no només com una habilitat física, sinó també com una eina d’empoderament emocional i mental per a les dones. És autora de llibres com “¿Estás segura? Autodefensa y las claves de la auténtica seguridad “ i “Autodefensa feminista para todo el mundo”.
Aquest taller representa una valuosa oportunitat per a les participants de la jornada, que podran adquirir eines pràctiques i psicològiques per afrontar situacions de risc amb major control i seguretat.
Seguidament, de 18:30 a 20:00, tindrà lloc una Taula Rodona contra les Violències Masclistes amb la participació d'expertes en àmbits com la justícia, la seguretat, la psicologia i el suport a les víctimes:
- Paula Narbona, advocada especialitzada en violències contra la dona.
- Lídia Ballesta, professora de Dret Internacional Públic de la UAB.
- Gloria Ortega, professora de Dret Civil de la UAB.
- Jenny Cubells, professora de Psicologia Social de la UAB.
- Eva Álvarez, sot inspectora i cap de l’Àrea Regional de Seguretat Ciutadana, Proximitat i Atenció a les Víctimes.
- Natalia Montesinos, representant del Servei d’Atenció a la Dona.
Durant la taula rodona, les ponents tractaran diversos temes clau relacionats amb la violència masclista, incloent-hi els procediments inicials a seguir davant una agressió, com denunciar i recollir proves per un judici, i l’impacte psicològic en les víctimes. També es discutirà la normativa legal sobre la violència masclista en diferents països, les mesures de protecció immediata disponibles i els serveis de suport com l’assistència psicològica i l’orientació jurídica. Finalment, s'abordarà la violència de gènere digital, com el ciberassetjament i el control en les relacions.
Aquesta jornada busca visibilitzar la problemàtica i promoure el diàleg i la formació entre la comunitat universitària.
Les activitats tenen places limitades, per tant, és necessari la inscripció prèvia en aquest enllaç.
Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS