Barcelona acull un any més "Pint Of Science" amb tres participants professionals de la Facultat de Veterinària

cervesa amb logo pint of science

El 13 i 15 de maig, tres membres de la Facultat de Veterinària participen en la nova edició “Pint Of Science” a Barcelona; esdeveniment que té com a objectiu apropar la ciència en un ambient relaxat; els bars.

02/05/2024

Arriba a Barcelona el "Pint of Science", un esdeveniment de renom internacional que promou la divulgació científica en un ambient relaxat, convidant a  investigadors/es destacats/des a compartir els seus coneixements en bars de la ciutat. Aquest esdeveniment, que es desenvolupa del 13 al 15 de maig, permet que el públic general tingui l'oportunitat d'interactuar amb experts en diverses àrees de la ciència.

Pint Of Science va tenir el seu primer esdeveniment l’any 2013, reunint investigadors/es destacats/des de diferents camps científics en un ambient informal: els bars. Aquella iniciativa va tenir molt d’èxit i des de llavors, ha crescut exponencialment i ha esdevingut internacional. A Espanya, la primera edició va tenir lloc el 2025 i s’han arribat a celebrar els esdeveniments en un total de 519 bars, amb una participació de més de 3.000 investigadors/es i una afluència d’assistents de prop de 80.000 persones.

Públic objectiu i àrees temàtiques

L’objectiu principal de Pint Of Science és apropar la ciència a la societat en general, sense necessitat de disposar de cap formació específica per la seva assistència. Les ponències es distribueixen en sis àrees. Entre elles trobem "Mente Maravillosa" (neurociències, psicologia), "De los Átomos a las Galaxias" (química, física), "Nuestro Cuerpo" (biologia humana, medicina), "Planeta Tierra" (ciències de la terra, zoologia), "Tech me out!" (tecnologia, matemàtiques) i "Nuestra Sociedad" (dret, història, política). Aquest format permet a les persones interessades trobar ponències sobre medicina, astrofísica i altres temes directament des del laboratori.

Ponents destacades de la UAB

Aquesta nova edició  comptarà amb la presència de dues investigadores (PIF) de la Facultat; Laura Carrera- Faja, del Departament en Medicina i Cirurgia Animals, i Suha Serhan, del Departament en Ciència Animal i dels Aliments. Totes dues entren dins l’àmbit de “Planeta Tierra” dins de la programació de Pint Of Science.  Laura Carrera- Faja parlarà sobre Paparres i les malalties i tot el que necessitem saber, el 13 de maig a partir de  les 20.10 h, al bar “Casal de Barri Prosperitat” a Nou Barris. Dos dies després, el 15 de maig, serà el torn de Suha Serhan que parlarà sobre les etiquetes de Leche A2”a les ampolles de llet en alguns dels supermercats, en el mateix horari i al mateix lloc.

Per l’altra banda, la professora Carolina Ripollés, del Departament en Ciència Animal i dels Aliments , juntament amb Oriol Comas, presenten el dia 15, prop de les 20.10 hores, al bar Conesa Beer, al barri de l’eixample a Barcelona, la xerrada Sabem què mengem? Mites i Fake news en alimentació, en honor al seu projecte titulat “Alimenta’t amb ciència” que prové de la UAB i de la mà de la Universitat de Barcelona.