Aportacions de facultats i serveis de la UAB al confinament
El confinament ocasionat per la crisi sanitària de la COVID-19 ha impulsat diferents accions des de les facultats i serveis de la UAB. La situació que es viu empeny a la universitat, i a les persones que la conformen, a contribuir-hi des de diferents vessants.
31/03/2020
Facultat de Filosofia i Lletres
L’aportació de la Facultat de Filosofia i Lletres és en forma de reflexions i consells literaris, filosòfics i musicals a l’entorn de la persona i de les pestes que afligeixen, col·lectives, però també individuals. La iniciativa, de les primeres que van sorgir, s'anomena "Llibres i música en temps de desassossec". Cada aportació la fa un professor diferent. Podeu consultar-les totes a l’arxiu de notícies de la Facultat de Filosofia i Lletres.
Facultat de Psicologia
Un equip de psicòlogues i psicòlegs atenen les necessitats de la ciutadania per via telefònica des de les 8 del matí fins a les 8 del vespre cada dia de la setmana. Aquest grup de treball està format per més de 100 professionals, 26 de les quals són de la Facultat de Psicologia de la UAB. Aquest grup està format per oferir ajuda professional en salut emocional, estrès agut i estrès posttraumàtic. El Departament de Salut de la Generalitat posa a disposició l'aplicació web GestióEmocional.cat a partir de la qual la ciutadania pot respondre un test que avalua el seu estat emocional. Podeu trobar més informació a la notícia de la Facultat de Psicologia.
Facultat de Ciències de la Comunicació
Des de la Facultat de Ciències de la Comunicació han posat en marxa la iniciativa #FemFCCUAB, on tots els membres de la facultat comparteixen relats curts, poemes, fotografies, expressions gràfiques,recomanacions de films,llibres, articles, música o sèries de televisió, reflexions,idees inspiradores, paraules d'ànim, dibuixos, spots, vídeos breus, i el que vingui de gust relacionat amb la comunicació en el sentit més ampli. Es poden consultar tots des d'aquesta pàgina.
Diverses facultats: Pianos Oberts
Cada any l'Autònoma organitza Pianos Oberts, una iniciativa que havia de dur la música en directe a nou facultats: Filosofia i Lletres, Ciències, Economia i Empresa, Dret, Ciències de l’Educació, Polítiques i Sociologia, Traducció i Interpretació i Biociències, per a posar a l'abast de tots els membres de la comunitat educativa diversos pianos perquè els puguin tocar lliurement. Enguany, aquesta activitat, que commemora el 250è aniversari de Beethoven, es trasllada a les xarxes, atès que no serà possible gaudir-ne “in vivo”. Es proposa escoltar fragments coneguts d’algunes peces de Beethoven. Aquí hi teniu la informació.
Facultat de Dret
E Grup d'Argumentació i Debat de la Facultat de Dret de la UAB va decidir mantenir la seva activitat de manera virtual, i va organitzar, el dilluns 23 i dimarts 24 de març, el primer torneig digital que s'organitza durant aquest confinament. Hi han participat 52 equips i més d'una seixantena de jutges de més de 10 països diferents (Espanya, Xile, Equador, Estats Units, Itàlia, Perú, Colòmbia, Veneçuela, Mèxic, Portugal, França i Bolívia). El torneig s'ha desenvolupat amb l'aplicació "Discord", que permetia diverses sales de debat simultàniament i d'aquesta manera, simular un torneig ordinari presencial. Es van debatre temes tant diversos com l'empoderament femení, el consentiment de les víctimes d'un conflicte en els acords de pau o la romantització de la quarentena. La Pontificia Universidad Católica del Perú va ser la guanyadora del torneig. Del Grup d'Argumentació i Debat de la UAB va participar-hi 9 equips i 11 jutges. Podeu trobar més informació aquí.
Facultat de Traducció i Interpretació
Des de la Facultat de Traducció i Interpretació, han volgut retrocedir en el temps i han tornat a l’arbre dels desitjos que el Consell d’Estudiants va fer a la Plaça Cívica, just abans del confinament, per a penjar-hi els seus propis desitjos.
Servei de Biblioteques
El Servei de Biblioteques ha seleccionat un seguit de recursos per tal que els lectors estiguin ben informats sobre la COVID-19. Alhora, han fet un recull de recursos d'editorials, degut a que molts editors han posat els seus llibres electrònics i altres recursos digitals en accés gratuït durant el període de confinament pel Covid-19. A més, algunes biblioteques de les unitats docents d'hospitals, fora del campus, han cedit els seus espais per a les necessitats sanitàries del moment.
Vila Universitària
Des de Vila Universitària, recomanen Què fer a casa durant la quarentena, amb un seguit de consells pràctics i útils per a passar aquests dies el millor possible. "Tot i que la situació no és fàcil, ara tenim l’oportunitat d’escoltar-nos a nosaltres mateixos/es, de fer cas al nostre cos i d’aprendre a viure en el present", diuen des de Vila UAB.
Tàndem lingüístic virtual
El programa Tàndem, que cada dimecres ajuntava joves de diferents llocs del món a la Sala Annexa de l’Hotel d’Entitats, davant la situació de confinament ara es farà a través d’Internet. D’aquesta manera, es podrà mantenir el vincle amb els companys i les companyes, i es podrà seguir coneixent altres idiomes i cultures.
Trobareu totes les mesures i informació relacionada amb el COVID-19 al web www.uab.cat/coronavirus.